Dark Mode On / Off

Van ötleted Anyák Napjára?

Zárva az összes bolt május 1-én? És még vasárnap is? Ne ess kétségbe, hanem légy kreatív!

Anyák Napjára általában olyan megszokott ajándékokban gondolkodunk, amit bármelyik szupermarketben vagy virágboltban megkaphatunk, gyorsan és könnyen megvehetünk, és nem kell vele sokat bíbelődni. De ha arra gondolunk, hogy Édesanyánk nélkül mi sem lennénk, akkor az ajándékok között is válasszunk sokkal kifejezőbb és személyesebb meglepetést.

Íme néhány ötlet, amelynek mi Anyukák is nagyon örülnénk!

Szedj egy csokornyi vadvirágot a mezőről!

A saját gyártású csokrokban az az egyedi, hogy nem kell hozzá semmi szaktudás, csak egy kis szabadidő! Sétálj el a családdal egy mezőre – ami nem természetvédelmi területen fekszik! – és gyűjts magad virágokat egy csokorba. Nem kell tökéletesnek lennie, mert nem az a lényege. Akármilyen szabálytalan és kesze-kusza a csokor, Édesanyád biztosan könnyes szemmel fogja elfogadni Tőled, mert Te magad szedted és közben Rá gondoltál! Próbáld ki, megéri!

Zöldeknek használhatsz borostyánk is, vagy nagy gesztenyeleveleket. Vasvirágként viszont bármi belefér, amit a mezőn vagy a patakparton találsz. Akár gyomnövényekből is nagyon szép csokor köthető, így ne csak a különlegességekben gondolkodj, mert a vadvirágcsokornak pont az a lényege, hogy bármiből készülhet!

Készíts házi készítésű testápolót Neki!

Bármilyen régi krémesdoboz, vagy picike befőttesüveg is megteszi, főleg, ha egy kis csipkével vagy cuki kupakdísszel feldobod. Egy matricát ráragasztva még jókívánságokat is írhatsz rá.

Bőrfiatalító krémet készíthetsz friss kókuszzsírból, pár csepp argánolajból és barackmagolajból. Az üvegcséhez mérten keverj ki szobahőmérsékleten pár ebőkanál kókuszzsírt/kókuszolajat 5-10 csepp argánolajjal és 5-10 csepp barackmagolajjal és máris kész a legtermészetesebb ránctalanító és bőrfiatalító krém. Amellett, hogy nagyon hatékony, még teljesen természetes is, nem tartalmaz mesterséges anygokat. Ha a fenti olajok nincsenek otthon – ami természetesen előfordulhat, akkor készíthetsz ricinusolajból hajápolót, vagy friss citrom levéből és natúr és illatanyagmentes kézkrémből is ápoló krémet. Nagy adagokat ne készíts, mert tartósító szerek nélkül csak pár hétig állnak el az ilyen készítmények.

Recepteket találhatsz oldalunkon is, például a zöldpropoliszos krémről szóló írásunkban.

Süss süteményt!

Nincs az az Édesanya, aki ne örülne valami házi készítésű süteménynek, legyen az sós vagy akár édes. Itt sem az számít, mennyire vagy konyhatündér, hanem az a fontos, hogy gondoltál rá és időt szántál arra, hogy készítesz neki valami személyeset. Receptet itt nem írunk, mert talán felesleges is, hiszen mindenki tudja, mit szeret leginkább az Anyukája, így Rátok bízzuk a receptválasztást, hiszen akik minket olvasnak, nagyszerűek és ügyesek!

Kézzel készült ékszerek

Ha jó a kézügyességed, akkor kézzel készült ékszereket is készíthetsz, akár a régi megunt bizsukból is, gyöngyös nyakláncaidból is. Az ötletek tárháza hatalmas, így amilyen alapanyag csak a kezedbe kerül, készíts belőle valamit, aminek tudod, örülne a megajándékozott. A fenti ötlet egyszerű, mindenki számára könnyen elkészíthető.

Kreatívkodásra fel! Alkossatok bátran, hiszen a kézzel készül és szívből jövő ajándékok sokkal nagyobb meglepetést okoznak, mint a bolti megszokott desszertek, vagy virágcsokrok.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.