Illóolajok a növényvédelemben kertészfüzet – 4. rész – V. Topor Erika

(2 vásárlói értékelés)

1 990 Ft

Ez a kertészfüzet a balkonkertészkedőknek is ideális választás!

Kategória: Címke:

Leírás

Az Illóolajok a növényvédelemben – kertészfüzetek 4. része azoknak szól, akik elsősorban házi megoldásokban gondolkodnak és a természetesség hívei. Az illóolajok és egyéb növényi olajok nem növényvédő szerek és nem is helyettesítik a növényvédő szereket abban a klasszikus értelemben, hogy lepermetezzük a beteg növényt és már meg is tettünk mindent. Más a mechanizmus és más a szemlélet is az illóolajok kertben történő használatakor.

Az illóolajos növényvédelem egyik alapja a gyógy- és aromaterápiában is ismert hatóanyagismeret, mellette az egymást segítő növények rendszere.

A kiadvány közérthető, mindenki számára követhető példákkal, képekkel igyekszik a kezdő hobbikertészt is elkalauzolni ebbe a rendkívüli világba.

Az Illóolajok a növényvédelemben kertészfüzet  a kutatásainkkal és tapasztalatainkkal folyamatosan bővül.

Tanuljunk együtt és tapasztaljuk meg a kertészetben is az illóolajok csodálatos világát!

A szerző maga is gyakorló kertészmérnök, így a kiadványban saját megfigyelések, tapasztalatok olvashatók. A tesztelt illóolajok több évnyi “bevetés” után kerültek bele a kiadványba, tesztelve azok hatékonyságát a kertészeti irányban is.

A kiadványban szereplő illóolajokat nálunk is megvásárolhatod, ha ide kattintasz.

Az illóolajok használata nem márkafüggő, ajánlásokat teszünk ugyan boltunkban, de ha biztonságos helyről választasz illóolajakat, akkor ugyanúgy elkészítheted a recepteket.

A kiadvány szemléletformálónak szánjunk, hogy egy teljesebb kép alakuljon ki a természetes növényvédelem témaköréről és az ezzel szorosan összefüggő ökológiai és biológiai alapfogalmakkal.

A kertészfüzet nyelvezete közérthető, hogy akár gyermekek is használhassák.

Kiknek ajánljuk az Illóolajok a növényvédelemben kertészfüzet kiadványt?

Hobbikertészeknek
Iskoláskorú gyerekeknek ismeretterjesztőnek
A természetesség iránt érdeklődőknek
A természetes növényvédelem iránt érdeklődőknek
Akik érdeklődnek az illóolajok iránt
Akik szeretnének új dolgokat kipróbálni a kertben is

 

Megvetted a világ összes, jó vastag kerti könyvét és mégsem megy ez a kertészkedés❓ Nincs türelmed átbogarászni 300 oldalt, hogy a lényeget kikeresd? Utálod a kifejezéseket: optimális öntözés, ideális talaj❓ Mi is.
Ezért írtuk meg a tematikus kertészfüzeteket. Csak a fontos dolgok vannak benne és a lényeg. Közérthetően. Valóban hasznos tanácsokkal. 👉 KATTINTS IDE ÉRTÜK: https://www.kertportal.hu/termekkategoria/konyv-e-book/
Az utóbbi években annyi kertész lett az országban, mint futballhoz, járványhoz és közgazdaságtanhoz értő. Mindenki könyvet ír, kertészblogot vezet (van pár szuperjó egyébként, akit mi is követünk 😉 ), de közben Neked mégsem tud segíteni és ugyanúgy elveszel a félinformációk tengerében és az egymásnak ellentmondó tudásnak álcázott irományokban.
Nem kell ezzel megbarátkozz, mert van megoldás.
🧐Az olvasói kérdések sokaságából évekkel ezelőtt láttuk, hogy el kell indítsuk a kertészfüzet sorozatunkat. Tematikusan, hogy ne kelljen 300 oldalas könyveket szaknyelven átbogarássz, hanem valóban megtaláld azt a tudást, amire szükséged van.
🌿 A füzeteink szerzői több, mint 20 éves kertészeti szakmai gyakorlattal rendelkeznek és maguk is termelők, bemutatókerttel szakmérnökként és laikusokat, hobbikertészeket, kezdőket ugyanúgy tanítanak, mint nagy gyümölcsössel rendelkező gazdálkodókat.
🤓 Közérthetően fogalmazunk és kerüljük az olyan fogalmakat, melyeket nem tudsz (még mi sem) értelmezni, mint a “válassz ideális talajkeveréket” vagy “optimális hőmérsékleten csírázik”…Ezek megfoghatatlan dolgok és pont kikerülik azt a választ, amire neked VALÓBAN SZÜKSÉGED VAN.
🤗 Esti olvasmánynak ugyanúgy jók a kertészfüzetek, mint jegyzetelhető füzetnek, mert minden fejezet végén hagyunk helyet a Te tapasztalataidnak, hogy tematikusan feljegyezhesd, amit Te magad is látsz, érzékelsz a kertedben. Mert a kert élő dolog és ezek a füzetek is évről-évre bővülnek új tudásunkkal és tapasztalásainkkal, hogy általunk Te is folyamatosan tanulhass.
Felkeltettük érdeklődésed❓ Akkor várunk a shopban: https://www.kertportal.hu/termekkategoria/konyv-e-book/
és ha nem találsz olyan témakört, ami érdekelne és nincs még a kertészfüzetek sorozatban, akkor írj nekünk üzenetet és vagy jó hírrel szolgálunk, hogy előkészület alatt van vagy felvesszük a témalistára és nekiülünk megírni!
És még pár motiváció:
🌿 A kertészkedés tanulható, csak lehet eddig nem jó helyről kaptad a tanácsokat
🌿 A füzeteink újrapapírra vannak nyomva, hogy minél környezetbarátabbak legyenek, így a borítólapokat sem lakkozzuk, hanem ha elhasználódna a füzet 🤷‍♀️, egyenesen be is komposztálhatod!
🌿 A kertészkedés közelebb visz önmagadhoz is, kiváló kikapcsolódás és feltöltődés érzés. Fogj hozzá még ma, akkor is, ha csak egy pici szobanövényre van helyed!
🌸Ragyogó napot és vidám tavaszvárást,
kertbaráti üdvözlettel,
V. Topor Erika
okl. kertészmérnök

Egyéb:

Méret: A5
Oldalszám:

A sorozat többi tagja ide kattintva található.

Szerző: Kertportál Média Csoport

Illóolajok a növényvédelemben kertészfüzet – 4. rész – V. Topor Erika termékről 2 értékelés

  1. Kováts Margit MAgdolna

    Az egész idei évben eszerint védtem a növényeimet és nagyságrendekkel kevesebb problémám volt a kertben, mint eddig. Nagyon örülök, hogy megvettem, mert minden pénzt megért nekem. Talán még a poloskák is kevesebben voltak 😀

  2. Mariann

    Nagyon sokat tanultam a kiadványból! Aki csak néhány cserép paradicsomot nevel az erkélyén, de az illóolajok kedvelője és a természetes megoldásokat preferálja – nos megéri megvenni! Mire megvettem a sokoldalú Neem olajat is, addigra eltörtem a lábam, s így a kísérletezés félbe maradt, de addig a szomszédokat is elláttam, mert ők is meg voltak elégedve. Idén az ajánlások és tapasztalataim alapján a szabadföldi paradicsom palánták poloska mentesítését, az eper csigavédelmét, a cserepes koktélparadicsomok védelmét tervezem és a gyepet csúfító hangyabolyok ellen is bevetem a bio-megoldást, a kertészfüzet szerint. Sőt, barátainknál megpróbáljuk a vakondokot is az “orránál fogva” elvezetni máshová….

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdések és Válaszok

Még nem érkezett kérdés

Kérdezzen

Kérdését a weboldal képviselője vagy egy másik vásárló fogja megválaszolni.

Köszönjük kérdését!

Kérdését megkaptuk és hamarossan válaszolunk. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Tudja a választ erre a kérdésre?

Köszönjük válaszát!

Válaszát megkaptuk és hamarosan közzétesszük. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt.

Hiba

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: