Dark Mode On / Off

Úszógyertyás dekorációk

Hétköznapra, vagy a hétvégék baráti, családi összejöveteleire készülünk, a terítet asztal kellemes és hangulatos színfoltja egy általunk készített dekoráció.

Mivel is varázsolhatjuk az asztalt hangulatossá?

Késő tavasszal- kora nyáron már rengeteg szabadföldi virágból válogathatunk, a kertek is bővelkednek nyíló virágokkal. Néhány napja a rózsa is megbontotta szirmait, és a pünkösdi rózsák is hamarosan sziromba borulnak.

Használhatjuk otthon meglévő üvegtálainkat is vagy vásárolhatunk erre a célra is egyet, így egyszerű úszógyertyás asztaldíszt készíthetünk.

Egy nagyobb üvegtálat töltsünk meg egyharmadig vízzel, néhány virágfejet és néhány úszógyertyát helyezzünk el benne. Az asztal méretétől függően egy vagy két nagyobb tálat használhatunk.

Ha van több kisebb üvegtálunk, akkor hasonló módon, az asztal nagyságától függően három-négy kisebb tálba helyezzünk egy úszógyertyát és virágfejeket, ezeket arányos elosztásban tegyük az asztalra, úgy hogy terítékünket ne zavarja.

Forrás: Pinterest

Készíthetünk két egymásba helyezhető üvegtálból is dekorációt.

Ebben az esetben helyezzük a két eltérő méretű üvegtálat egymásba. Töltsük meg a belső tálat egyharmadig vízzel. Helyezzünk bele néhány úszógyertyákat. A két üvegtál közötti hézagba töltsünk kevés vizet, és helyezzünk bele vágott zöldeket és virágokat. Így egy különleges koszorút kapunk, aminek a belsejében úszógyertyáink fénye áraszt meghitt hangulatot.

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény