Dark Mode On / Off

Természetesen természetes

A házépítők elképzeléseiben olyan épületek szerepelnek, melyek teljes egységet alkotnak a környezetükkel. Lényeges, hogy a szakemberekre bízott munkán túl a lakó szabadon alakíthassa, szépíthesse otthonát, tehát az anyag könnyen megmunkálható legyen. Szintén fontos szempont a tartósság, hogy az épület ne szoruljon sűrűn felújításra.

A fenti elvárásoknak megfelelő természetes kőburkolat alapja a kiváló minőségű kvarcos homokkő, mely több célra is felhasználható. Kitűnő építési kő, mely a hagyományos építészeti felhasználás mellett a kertépítészetben és a térburkolások terén is alkalmazható. Szép struktúrájú burkoló és díszítőkő nyerhető belőle, mely kül- és beltérben egyaránt használható. Előnye, hogy könnyen megmunkálható, nagy teherbírású és időtálló. A kövek fagyállóak, így nyugodtan alkalmazhatók külső burkolásra is. A látszólag puha, de nagy szilárdságú kő nagy teherbírású és magas kopásállóságú.

A homokkő külső térben alkalmas lábazati- és kerítésburkolónak, jól használható szegélyek, támfalak (száraz és ragasztott) építéséhez. Keménységének köszönhetően kocsibejárók, kerti utak vagy tipegők készítésére is megfelelő. Sziklakerthez is ideális, mivel tömbös formában is megrendelhető. A sziklába kialakított mélyedésekbe, lyukba akár virágok is ültethetők. A kő belső téri díszítőelemnek is kiváló. Emelhetünk belőle boltívet, konyhai pultot vagy kandallót. Kis fantáziával csobogók, virágtartók, vagy akár ablakkeretek is készíthetők belőle. Felhasználják kegyeleti építmények kialakításához.

A feldolgozott kövek általános lapvastagsága 8-10-12 cm, de az igények és a lehetőségek szerint más méretben is megrendelhetőek. A lapok felülete a vágástól erezett, vagy korongvágott simaságú, ami pattintással és egyéb technikával tovább formázható. Kívánság szerint tört oldalakkal is megrendelhetőek.

A fentiekből kitűnik, hogy a homokkő valóban széles körben felhasználható. Megmunkálása, felhasználása egyszerű, a megálmodott építmények házilag is elkészíthetőek. A segítségükkel, egy kis fantáziával és ügyes kézzel egyedi, ízléses otthont varázsolhatunk magunknak, melyben a természetes elemek dominálnak.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.