Rózsabimbó – kozmetikai minőség – 15 g

650 Ft

Kiszerelés :15 g

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Kozmetikai minőségű damaszkuszi rózsabimbó csomagban.

Szárított, rózsaszínű, illatos, gyönyörű rózsabimbó fürdőbombák, szappanok, fürdősók díszítéséhez, potpourriba, stb..

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag!

Általánosságban a damaszkuszi rózsáról:

damaszkuszi rózsa (Rosa x damascena) egy rózsahibrid, a parlagi rózsa (Rosa gallica) és a pézsmarózsa (Rosa moschata) fajokból keresztezve. Az újabb DNS vizsgálatok egy harmadik fajt, a Rosa fedtschenkoanát is kimutatták.

Valószínűleg Elő-Ázsiából származik. Ott ősidők óta termesztett erős illatú, telt virágú rózsaszín fajta.
Magyarországon az éghajlat miatt többnyire visszafagy, csak elvétve találkozhatunk vele. Elsősorban rózsaolajat készítenek belőle, de szirmai felhasználhatók lekvár, rózsavíz, rózsaszörp, kandírozott rózsaszirmok készítésére is.

A rózsákról általánosságban:

A női, intenzív virágillatok közé tartoznak a rózsák, a rózsavizek és a rózsa illóolajok. Hangulatjavító és nőiességet erősítő tulajdonságokat társítanak hozzá. Téli depresszió ellen is bizonyított hatásuk révén a természetgyógyászok és aromaterapeuták is javasolni szokták. A rózsáknak kiemelkedően magas kertészeti értékük van, akár díszkertészetetekben, akár étkezési célra való termesztésükben. Az ehető virágok közé tartoznak ráadásul.

Rózsabimbó – kozmetikai minőség

Ez a termék elsősorban natúrkozmetikumok készítéséhez ajánlott minőségű. Ezt is jelenti a “Rózsabimbó – kozmetikai minőség” megfogalmazás a termék elnevezésében, így kérjük ne használd gyógyteák készítésére. Általában a dehidratált bőr megmentőjeként szokták nevezni a damaszkuszi rózsát, így főleg hidratáló kozmetikumok gyártásához használjuk.

INCI: ROSA DAMASCENA FLOWER BUDS

Gyártja: Cosmio