Kecsketejes sheavajas szappan – Sophie Bello

1 500 Ft

Kiszerelés: 70 g

Elfogyott

Leírás

A Kecsketejes sheavajas szappan

Kecsketejjel sok sheavajjal készült ez a natur szappan, amely arcmosásra is kiváló.

A kecsketejes sheavajas szappan használata után nem válik a bőr szárazzá és irritálttá, sőt a meglévő bőrirritációk is idővel elmúlnak.

A Sophie Bello kézzelkészült szappanok nem tartalmaznak pálmazsírt.

Csomagolásuk egyedi címkével történt és papírjuk növényi festékekkel lett megfestve, hogy hűen tükrözze a kézműves termék lényegét.

Általánosságban az összetevőkről:

Shea vajról: Az egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, de egy év után is csak vitamintartalma kezd lassan csökkenni. A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A, E és F vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.

Kecsketejes kozmetikumok előnye lehet: a kecsketej legendás bőrszépítő hatással bír, mégis, a mindenki által elérhető, kecsketej-alapú termékekre sok-sok évszázadot várt a világ. A kecsketej jelenleg az egyik legtrendibb alapanyag a természetes kozmetikumok területén.

A kecsketej általában rendkívül gazdag A, D, E, K, B1, B2, B5 vitaminokban, proteinekben és ásványi anyagokban. Gyulladáscsökkentő hatással bír az érzékenyebb bőr számára, megnyugtathatja a bőrallergiás, ekcémás bőrt, jótékony hatással bír a pattanásos bőr számára. Telis-tele van tehát könnyen felszívódó bőrtápláló vitaminokkal, béta-kazeinnel, kapril-, kapron- és kaprinsavakkal, amelyek kiegyensúlyozott ph-értéket adnak a bőrnek, táplálják, hidratálják azt. Q-10 tartalma miatt kifejezetten előnyös a száraz, idősődő, ekcémás bőrnek. Ráadásul a kecsketej természetes AHA sav forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.

 

INCI – összetevő: kókuszolaj, olívaolaj, sheavaj, kecsketej

 

Témába vágó cikket itt olvashatsz: Shea vaj fája – karitéfa

Gyártja: Sophie Bello