Gyerekek kertészdoboza

3 500 Ft

6 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Kertészpalánta dobozunk a 3-5 éves korosztály és alsótagozatosok számára mutatja meg mennyire izgalmas a kertészkedés és a friss zöldség megtermelése.

A motorikus mozgás fejlesztése érdekében ráadásul nagyszemű magokat rejt a doboz, mint a tök, bab és borsó vagy épp a tökfélék magja. Ezek a magok ráadásul viszonylag gyorsan növekednek, így a sikerélmény is hamar érkezik.

A vetőmagokat egy órára áztassuk vízbe, közben a cserepekbe tegyük bele az 1-1 kókuszkorongot. Adjunk kevés vizet a kókuszkorongokra, mely elkezd megduzzadni. Szélességében másfélszeresére fog duzzadni, magassága körülbelül egy (felnőtt) arasznyi lesz. Ha az ültetőközeg (kókuszkorong) megduzzadt, akkor ujjal vagy a ki pálcákkal készítsünk rá lyukat/lyukakat és tegyük bele a magokat. Kicsit “temessük be” a magokat és várjunk türelemmel a csírázásig.

Vetőmagtól függően 5-12 nap a csírázási idő szobahőmérsékleten. Kiültetni a növénykéket a májusi fagyok után érdemes viszont csak, erre a magvetésnél figyeljünk. Ideálisan márciusban kezdjünk el csak magvetni a gyerekekkel.

A kókuszkorong érdekes és “tiszta”, nem kell félni attól, hogy az egész asztal, szoba tiszta palántaföld lesz: ezért is ideális gyerekeknek. Kiültetéskor nyugodtan széttéphetjük a közeget körbevevő vékony borítást, széttűzdelhetjük a palántákat és mehet is ki a konyhakertbe.

Ha kifogytunk a járványhelyzet miatt a kókuszkorongból (ami sajnos most nem rajtunk múlik), akkor papír ültetőcserepek vannak a dobozba, amihez egy kevés virágföldre lesz szükséged a megtöltésükhöz.

A doboz tartalmaz:

5-6-féle vetőmagot változó összetételben (bab, dinnye, tökfélék, bazsalikom, uborka, cukkini, borsó vagy dughagyma)

kókuszkorong vagy aktuális készlet szerint papír cserép a magvetéshez

ültetőpálca, mely később jelölőtáblának is használható.

Kiknek ajánljuk?

  • Gyermekeknek 3 éves kortól alsó tagozatos korig
  • Pedagógusoknak természetismereti órákra
  • Osztályfőnököknek közösségi kertészkedéshez
  • Szülőknek, akik szeretnék gyermeküket megtanítani a természet szeretetére és az élelmiszerek megtermelésére

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyerekek kertészdoboza” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…