Kemencék kint és bent. Saját készítésű modellek, bevált receptek

3 995 Ft

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Építsünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából

A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából – azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból.
A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig.

A tartalomból

A házi kemence működési elve

Az építőanyagok
Egy kis fizika
A vályog
A tégla
A samott
A vályoghabarcs

A kemenceépítés lépései
Tervezési alapismeretek
Előírások
A felállítás helye
A sütőtér alapterülete
A sütőtér magassága
Kemenceformák
Körbefalazás
Hőszigetelés
A kemence ajtaja
A füstgáz szabályozása a “katlannal”
A kémény
Az alap
Lábazat, alépítmény
Nyílások, áthidalások, boltozatok
Teherviselő alaplemezek
Előregyártott kemencék, építőkészletek

A kemence üzemeltetése
Az első felfűtés
A helyes fűtés
A tüzelőanyag
Sütési tapasztalatok
Teendők a sütés után
Fontos eszközök
Agyagkemencék
Kültéri kemencék
Teraszon felállított kemencék
Beltéri fatüzelésű kemencék

Amit a kenyérről tudni kell
Történelmi áttekintés
Kenyerek a nagyvilágból
Kis kenyértan
Régiből újat
Receptek friss kenyérhez
Húsos és zöldséges ételek receptjei

 

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Jana Spitzer, Reiner Dittrich
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2017
Oldalszám 104
ISBN 9789632785233
Formátum 165 x 235 x 7 mm