Dr. Vétek Gábor – Dr. Nagy Géza: Kártevők és kórokozók a kertben

(1 vásárlói értékelés)

4 495 Ft

Kiadó: Cser Kiadó

188 oldal

4 készleten

Kategória:

Leírás

Károsítók azonosítása és a védekezés lehetőségei két elismert szaktekintély munkája alapján, mely hobbikertészeknek is nagy segítség lesz a kiskertjükben.

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos, okszerű növényvédelem a házikerti termesztésben is. Ehhez azonban fontos a károsítók és a növényeken megfigyelhető tünetek megfelelő azonosítása. A felismerést követően fontos mérlegelni, hogy szükség van-e valamilyen védekezésre, vagy a kártétel jellege, a károsítás mértéke ezt nem feltétlenül indokolja. Amennyiben a védekezés indokolt, mielőtt a kemikáliák használata mellett döntenénk, javasolt átgondolni, hogy milyen egyszerű, hatékony és egyben környezetkímélő alternatívák kínálkoznak növényeink védelmére. Ha mégis a kémiai növényvédelemre van szükség, végezzük azt jól időzítve, a növényvédő szerek használatának kockázatait felmérve és az előírásokat szem előtt tartva.
A könyv ebben a folyamatban nyújt segítséget a kertbarátoknak azzal, hogy ismerteti az egyes gyümölcs- és zöldségfélék, valamint fontosabb díszcserjék leggyakoribb kártevőit és betegségeit, döntésünket számos fényképpel és a védekezési lehetőségek leírásával segíti.

A tartalomból:
Az okszerű növényvédelem alapjai
Károsítók azonosítása és a védekezés irányelvei
A kerti növények jellemző károsítói
– gyümölcsfélék
– zöldségfélék
– növényházi növények
– díszcserjék
– szobanövények
– gyógy- és fűszernövények
A növényvédő szerek csoportosítása

Dr. Vétek Gábor – Dr. Nagy Géza: Kártevők és kórokozók a kertben termékről 1 értékelés

  1. Izabella Gálos (megerősített tulajdonos)

    Köszönöm a rugalmasságot! 🙏

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CAPTCHA ImageChange Image

Érdekelhetnek még…