Csokoládés sheavajas szappan – Sophie Bello

1 500 Ft

Kiszerelés: 70 g

1 készleten

Leírás

A gyártó ajánlása a Csokoládés sheavajas szappan termékről:

“Igazi karácsonyi szappan, mely kakaó illata révén elősegíti a boldogsághormonként számon tartott endorfin termelődését, vitalizálja és enyhén méregteleníti a bőrödet. A bőr feszes, rugalmas és selymes tapintású lesz. Karácsonyi fűszeres illata mennyei.”

A Sophie Bello kézzel készült szappanok nem tartalmaznak pálmazsírt.

Csokoládés sheavajas szappan: Csomagolásuk a karácsonyi pillanatokat megidéző angyalkás címkével történt és papírjuk növényi festékekkel lett megfestve hogy hűen tükrözze a kézműves termék lényegét. Ettől függetlenül nem csak karácsonyra kiváló választás, hanem az év minden napján, amikor ezekre az illatokra vágysz.

Általánosságban az összetevőkről:

Shea vajról: Az egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, de egy év után is csak vitamintartalma kezd lassan csökkenni. A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A, E és F vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.

A csokoládé hatásáról általánosságban: A csokoládét az öregedés elleni, gyulladásgátló “szuperételnek” tekintik, amire rendszeresen szüksége van az agynak és a testnek. A csokoládé egészségi előnyeit firtató tanulmányok egyre több új és izgalmas felfedezéssel rukkolnak elő. Különösen a kognitív funkció, a hangulat és a szív- és vérrendszer egészségének fenntartásában találtak pozitív hatásokat. A rendszeresen fogyasztott megfelelő csokoládé segít megőrizni a szív- és érrendszer hatékonyságát, az elme élességét és éberségét, valamint a nyugodt hangulatot – írja a University Health News.  A csokoládé a Theobroma kakaófa fermentált, pörkölt és finomra őrölt magjából készül. A “70 százalékos” címkével ellátott csokoládé a jó választás, mert 70 százalék őrölt kakaót és 30 százalék cukrot tartalmaz. A őrölt kakaó kakaóvajból (természetes olajból), valamint a kakaómag őrölt részecskéiből áll. A őrölt kakaó a különböző gyógyászati tulajdonságokat hordozó fitokémiai anyagok erős keverékét tartalmazza.

INCI – összetevő: kókuszolaj, olívaolaj, sheavaj, csokoládé

Témába vágó cikket itt olvashatsz: Shea vaj fája – karitéfa

Gyártja: Sophie Bello