Dark Mode On / Off

Te mivel mosogatsz?

“Az vagy, amit megeszel.” hallottad már a mondatod? De mit jelent a megeszel valójában? Csak az élelmiszerekre vonatkozik ez, vagy a teljes háztartásra kell gondolni?

Szent-Györgyi Albert mondta egyszer, hogy ameddig a klórnak szaga van, addig a kémiai anyag is jelen van. Mennyi klórt és más vegyianyagot viszünk be a szervezetünkbe?

Ha a konyhában letöröljük az asztalt, konyhapultot és elmosogatunk, számos veszélyes anyaggal találkozhatunk, ha nem figyelünk oda, mit használunk. Vegyük fel együtt a harcot a kémiai vegyi anyagokkal szemben, és legyen otthonunk is mentes a felesleges vegyszerektől!

Vegyük sorra az egyik legtöbbet használt szuperszónikus, csodálatosan habzó barátunkat: a mosogatószert.

A vegyileg előállított mosogatószerekben rengeteg olyan mesterséges anyag van, ami leviszi a zsírt, felületaktív, csillogást biztosít, csodásan habzik, illatozik. De vajon szükség van-e erre?

A legtöbb háztartási vegyszerben szó szerint vegyszerek vannak, és ezek a tányérokra, edényekre kerülve hosszú távon jelen vannak. Apoharak csillognak, a tányérok illatozva jönnek ki kezeink alól. Ha visszatérünk arra a gondolatra, hogy az vagy, amit megeszel, és a vegyianyag legalább addig van jelen, ameddig érezni az illatát, akkor bizony veszélyes a konyha világa!

Az általunk használt, és kitűnően bevált konyhai mosogatószer teljesen természetes anyagokból készül, így bárkinek merem tiszta szívből ajánlani. Teszteltük, bevált, megszerettük – és még az egészségünkre sem káros:

Teafás mosogatószer

4 db mosodióhéj

1/2 liter forró víz

3 ek. mosószóda (nátrium-karbonát)

1 csepp teafaolaj

2 evőkanál 20%-os ecet

A mosódió teljesen természetes, a leggyakrabban használt temészetes mosószer manapság. A kínai közönséges szappanfa termései (Sapindus mukorossi). Kevésbé habzik, annál jobb zsíroldó hatású.

A Nátrium-karbonát, vagyis mosószóda szintén természetes anyag, a nátriumtartalmú kőzetek bomlásánál jelentkező melléktermék, az ókori Egyiptomban is ismert tisztító és gyógyászati célokra használt szer.

A teafaolaj fertőtlenítő hatású, az ecet szupercsillogóvá teszi az üvegfelületeket.

Kell ennél több?

Nekünk bevált, teszteltük, megszerettük, már csak ezt használjuk!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény