Dark Mode On / Off

Te mivel mosogatsz?

“Az vagy, amit megeszel.” hallottad már a mondatod? De mit jelent a megeszel valójában? Csak az élelmiszerekre vonatkozik ez, vagy a teljes háztartásra kell gondolni?

Szent-Györgyi Albert mondta egyszer, hogy ameddig a klórnak szaga van, addig a kémiai anyag is jelen van. Mennyi klórt és más vegyianyagot viszünk be a szervezetünkbe?

Ha a konyhában letöröljük az asztalt, konyhapultot és elmosogatunk, számos veszélyes anyaggal találkozhatunk, ha nem figyelünk oda, mit használunk. Vegyük fel együtt a harcot a kémiai vegyi anyagokkal szemben, és legyen otthonunk is mentes a felesleges vegyszerektől!

Vegyük sorra az egyik legtöbbet használt szuperszónikus, csodálatosan habzó barátunkat: a mosogatószert.

A vegyileg előállított mosogatószerekben rengeteg olyan mesterséges anyag van, ami leviszi a zsírt, felületaktív, csillogást biztosít, csodásan habzik, illatozik. De vajon szükség van-e erre?

A legtöbb háztartási vegyszerben szó szerint vegyszerek vannak, és ezek a tányérokra, edényekre kerülve hosszú távon jelen vannak. Apoharak csillognak, a tányérok illatozva jönnek ki kezeink alól. Ha visszatérünk arra a gondolatra, hogy az vagy, amit megeszel, és a vegyianyag legalább addig van jelen, ameddig érezni az illatát, akkor bizony veszélyes a konyha világa!

Az általunk használt, és kitűnően bevált konyhai mosogatószer teljesen természetes anyagokból készül, így bárkinek merem tiszta szívből ajánlani. Teszteltük, bevált, megszerettük – és még az egészségünkre sem káros:

Teafás mosogatószer

4 db mosodióhéj

1/2 liter forró víz

3 ek. mosószóda (nátrium-karbonát)

1 csepp teafaolaj

2 evőkanál 20%-os ecet

A mosódió teljesen természetes, a leggyakrabban használt temészetes mosószer manapság. A kínai közönséges szappanfa termései (Sapindus mukorossi). Kevésbé habzik, annál jobb zsíroldó hatású.

A Nátrium-karbonát, vagyis mosószóda szintén természetes anyag, a nátriumtartalmú kőzetek bomlásánál jelentkező melléktermék, az ókori Egyiptomban is ismert tisztító és gyógyászati célokra használt szer.

A teafaolaj fertőtlenítő hatású, az ecet szupercsillogóvá teszi az üvegfelületeket.

Kell ennél több?

Nekünk bevált, teszteltük, megszerettük, már csak ezt használjuk!

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.