Dark Mode On / Off

Tavaszi Virágnapok

Három napos rendezvény van készülőben a VM KASZK Szakképző Iskola – Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola, jelenleg megújuló iskolájában. Ahol nemcsak az ablakokat, ajtókat cserélték ki az épületen, de szigetelést és fedőfestést is kap az iskola. A zord időjárásnak köszönhetően a munkálatok befejezésének időpontja elhúzódott. Az iskola nagy részén azonban már jól látható a végeredmény.

Dacára az elhúzódó munkálatoknak és a hűvös tavaszi időjárásnak, nagy erőkkel, körültekintő szervezéssel és odafigyeléssel készülődnek a rendezvényre. Amely péntek reggel fél kilenckor veszi kezdetét és vasárnap este zárul.

A széleskörű programokról, Pintér Karolina igazgató helyettest kérdeztem.

Az első napon a hangsúlyt a szakma kapja! Ez a nap főként a diákoknak szól. Elismert illusztris szakemberektől hallhatnak különböző témájú előadásokat. Lesznek diákelőadók, sőt a szünetben még 3D-s bemutató is. A leendő első osztályosok számára akadályverseny kerül megrendezésre és vendégül látják őket a kemencénél.

A szombat és a vasárnapi programok széles választéka várja az arra kíváncsi látogatókat, ami már a nagyközönségnek is szól. Mindenkit szeretettel várnak! A napi belépő jelképes, 200 Ft. és reggel tíztől látogatható a rendezvény.
Megrendezésre kerül a hagyományos, zártkörű rendezvény: a volt diákok és nyugalmazott tanárok tiszteletére. Amely keretében koszorúzás, faültetés (Urbancsek tanárnő emlékére), valamint a tanári testület tagjai eltáncolják a palotást.

Egy kis ízelítő és kedvcsináló:

A CSEM zenekar, Memories Garden, Rabie Lili, táncos gyermek (step), virágkötészeti verseny és egyéb bemutatók, balkonláda beültetés, tombola, Bálint gazda előadása, kültéri koncert, fáklyákkal.

Folyamatos programokkal is készülnek, ezek például a Japánkerti vezetés, Mészárosné Mácsár Zsuzsanna irányításával. Valamint a kaktuszház és magas ágyások bemutatása, vezetéssel.
A földszinti termekben teaház várja a teázni vágyókat.

Virágos kalandtúra várja a versenyezni és vetélkedni vágyókat. Itt lesznek sportfeladatok, vetélkedők, kvíz, virágfelismerő verseny, memóriajáték és logikai feladatok.

Kiállításra kerülnek a tanulói munkák, versenyek, pályázatok, díjak, lesz fotókiállítás, virágkötészeti kiállítás és vásár is.

A gyerekeket különböző standok várják arcfestéssel, állatsimogatóval, fonott kosárkák készítésével. A kicsiket külön babasarokgyermekmegőrző várja.  Ahol nyuszi futtatással és babadúdolóval kedveskednek nekik.

Ezen kívül, számos program várja még az odalátogatókat.  Ilyen például a szamárfogat, Környezetvédelmi bemutató és vetélkedő, növények (fokföldi ibolya, különleges évelők), tűzzománc, kerámia, ásvány, ajándéktárgyak vására és még sorolhatnám.

Garantáltan mindenki megtalálja majd a neki megfelelő programot és növényt vagy ajándéktárgyat, amit meg is vásárolhat.

Kellemes és hasznos időtöltést kínál egész hétvégére.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény