Dark Mode On / Off

Szilveszteri babonák, hátha jobb lesz 2021

szilveszteri babonák

Szilveszteri babonák, amiben sokan hisznek és még többen nem. Vajon ha betartanánk mindet a 2021-es év kevésbé lenne abszurd? Hogy megtudjuk mit kell betartani, összeszedtük a szilveszteri és újévi babonákat nektek.

A babonák sokszáz éves hagyománnyal bírnak, de a legismertebbek a szilveszteriek, újéviek, ez nem is vitás. Ilyenkor szoktunk irreális fogadalmakat is tenni, aminek már márciusban nyoma sincs az életünkben.

Vannak pénzcsalogató szilveszteri babonák

Ki ne vágyna sok millió forintra vagy luxushajóra és tengerparti nyaralóra? Na a babonák szerint ezt kell tenni hozzá:

Nagycímletű pénzt kell tenni a piros pénztárcádba és ezt a pénzt csak január 2-a után szabad elkölteni. Nyugi, ha nincs piros pénztárcád, várhatóan ugyanúgy hatékony lesz más színnel is.

Nem szabad szilveszter vagy újév első napján költekezni. Bár ebben nagyjából segít az, hogy a boltok is zárva vannak, de a webshopos shippingolás is valószínűleg ide sorolandó.

Persze plusz szerencsés dolog, ha előre bevásárolunk, mert így a teli kamra és hűtőszekrény bőséget hoz a következő évre.

Külön vállalkozóknak is van ám pénzcsalogató szilveszteri babona! A gyümölcsöző üzleti évért állítólag egy valamilyen gyümölcsöt kell elfogyasztani újév első napján. (Ez amúgy sem árt…)

Köss pénzérmét egy madzagra, lógasd ki az ablakon, éjfél után pedig húzd be a házba, ezzel növelve pénzszerzési esélyeinket.

Mit együnk és mit ne a sikeres új évhez?

Hogy ha a gyümölcs nem túl kedvedre való elsején, vagy épp húszezreseket sem tudtál eldugdosni egy piros pénztárcába, akkor jönnek az ehető és nem ehető dolgok erre a két napra.

Állítólag szilveszterkor érdemes jól belakmározni és a háziállatoknak is elegendő finomságot adni, hogy ők is teleehessék magukat, mert akkor bőséges év várható.

Együnk malacot, tartja a babona, mert az kitúrja a szerencsét. De a többi állatra is gondolni kell: a tyúk kikaparja a szerencsét, a hal meg elúszik vele. Na mi itt már elrontottuk ezt a bekezdést, mert reggelire lazac volt és most egy csirkés borsostokány jellegű vegyesegyveleg fő a konyhában. Upsz. Szóval ha még nem késtél ezzel el, akkor lehet nem pont ma kéne megenni a karácsonyról maradt halászlé végét. De a töltött káposzta maradéka azért jó lehet, hiszen azt többnyire sertésből készítjük.

Külön babona van a pulykához: mérges évet tud hozni, mert a pulyka mérges lelkivilágúnak számít.

A rétes jó édesség lehet ma: elnyújtja a boldogságot állítólag, főleg ha készítés közben nincs veszekedés. Így persze elképzelhető, hogy sokféle rétest kell készíts, mire mindenkinek kedvében leszel.

Január elsején ugyanakkor tanácsos lencsét fogyasztani, mivel a pénzérmékre hasonlító szemecskék a hiedelem szerint bevonzhatják a gazdagságot.

Minél több étel készül, annál jobb: ha nem fogy el az utolsó morzsáig, az a következő évre is bőséget hozhat.

Koccints pezsgővel az újév első perceiben: így az év hátralévő részében is gazdagság, pompa és bőség vár rád.

Töltsd tele az összes konyhai tartót (kávétartó, cukortartó, sótartó stb.), ha ugyanis tele vannak, egész évben bőségben élhetsz!

Rendmániások most kössenek csomót a takarításmániájuk végére

A takarításhoz rengeteg babona társul. Nem is baj: végre egy nap, amikor lehet pihenni. Szóval nézzük sorra, mit NE csináljunk rendmániásként:

Szilveszter és újév napján tilos takarítani a hiedelem szerint, mert a söprögetéssel a szerencsét is kitessékeli az ember, ha pedig kiviszi a szemetet, vele együtt szerencséjét is a kukába dobja. Ez alapján idén elég sokan takarításba kezdtek január elsején és tudjuk mi lett a vége…

Ha pedig éjfélt üt az óra, ki kell tárni az ajtót, hogy az óév távozhasson, és megérkezhessen az új.

És természetesen úgy érdemes az új év első napját tölteni, ahogyan az egész évet szeretnénk majd: mosolyogva, nevetgélve, gazdagon, fitten és egészségesen,….A lecke fel van adva nem?

Szerelmi babonák is vannak bőven

Ha még nem lenne elég a betartandó dolgokból, akkor csendben jelezzük: vannak ám szerelmi babonák is.

Egyedülállóknak: Aki mielőbb férjhez szeretne menni, annak jó előre gondoskodnia róla, hogy lehetőleg egy jóképű férfi – akár egy jó barát, akár a szomszéd – kívánjon neki először boldog új esztendőt. Ez ugyanis előrevetíti az az évi házasodást. Alapvetően szerencsésebb, ha egy férfi kíván először boldog új évet, és nem egy nő: utóbbi kimondottan balszerencsés dolognak számít. Hogy ezt a #maradjotthon fényében hogy lehet megvalósítani, na azt ne is kérdezzétek.

Akik viszont hisznek az álmokban: 31-én éjjel tükröt és fésűt tegyenek a párnájuk alá, hogy megálmodják, ki lesz a vőlegényük.

A méz hatalma: Szerelmeseknek szóló babona is létezik: eszerint egy kis mézet kell kenniük az ajkukra, hogy édes és boldog közös évük lehessen az elkövetkezendő.

Csókold meg a szerelmedet szilveszterkor, így egész évben szeretni fog!

Ezen kívül tehetünk még valamit a szilveszteri babonák szerint?

Kapcsolj villanyt és csapj zajt, hogy távol tartsd a rosszat!

Ha emeletes házban laksz, az éjféli óraütés után állj fel és menj fel az emeletre, mielőtt lemennél az alacsonyabban fekvő szintre. – Ezt nem tudjuk miért, de ha menni kell, hát menni kell….

Mosakodj reggel friss, hideg vízzel, hogy egész évben egészséges maradj! Ez fejfájásra és másnaposságra is jó.

December 31-én éjfélkor szórj lencsét a szeretteidre, és tegyél a zsebedbe is egy maroknyi lencsét, hogy ne legyenek anyagi gondjaid!

Aludj szilveszter éjszakáján is, az év utolsó napjának álmai ugyanis előrevetítik a jövőt! – Ez kicsit szembemegy a szokásokkal, mert így akkor éjfél előtt óracsörgésre kell majd ébredni talán? Vagy rögtön lelőni a házibulit, hogy mindenki hess irány aludni?

Ne hívj orvost, és ne is menj orvoshoz, mert akkor betegséggel töltöd a következő évet! – Ismerve az idei évet ez egy érdekes babona idén….

Ne bánkódj, ne szomorkodj, mert amit az év utolsó napján teszel, abban gyakran lesz részed az újévben is!

Ne adj kölcsön, és ne vegyél kölcsön semmit ezen a napon!

Úgyhogy a feladat adott, ha valaki babonás, akkor meg pláne: ez a lista mire elkészül, úgyis éjfél lesz, szóval kitartás és ezzel együtt

BÉKÉS, SIKEREKBEN ÉS EGÉSZSÉGBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁN A KERTPORTÁL MÉDIA CSOPORT TELJES CSAPATA!

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.