Dark Mode On / Off

Szereted az orchideát?

Az orchidea most igen divatos virágzó dísznövény lett. Hogyan látják a piacot jelenleg?

Valóban egyre több ember kedveli az orchideát, úgy gondolom, hogy az utóbbi pár évben elérhetőbb mindenki részére és igen csak divatos elegáns növény.

Kovács Mariann - Dív Virág Kft.Miben különböznek a többi dísznövény kereskedő vállalkozástól? Mi az, amire a leginkább büszkébbek?

Az orchidea látványos és elég sokat és hosszan virágzó más növényekkel szemben. Büszkék vagyunk rá, hogy az országban legszebb, legváltozatosabb színvilággal rendelkezünk, árainkat pedig hosszú távon tudjuk tartani a mai ingadozó piacon.

A dobozos Cymbidium orchidea ajándékozása egy igen régi szokás. Divat még mindig dobozos orchideát adni ajándékba, vagy most már inkább a cserepes Phalaenopsis a kedveltebb?

Úgy érzem a cserepes orchidea mára már divatosabb és mindig lehet közötte új színformákat találni, továbbá vevőink előszeretettel nevelgetik otthonukban ezeket a növényeket. Sokan kihívásnak tartják az újravirágoztatást és boldogságot okoz ha ez sikerül is. Hogy a cymbydiumról is szót ejtsek, sokan keresek cserepes változatban inkább mint dobozosan, hiszen itt is az újra virágoztatás a fő cél.

Készítenek orchideás összeültetéseket is. Mire kell elsősorban figyelni a kiválasztott növények esetében?

Természetesen össze lehet ültetni a növényeket, hogy nagyobb látványban legyen részünk, itt az utógondozásra kell a nagyobb hangsúlyt fektetni. Érdemes oda figyelni, hogy azonos fajokat párosítsunk és mindig a megfelelő edénybe.

Sokan szeretnének otthon orchideát tartani, de gyakori probléma, hogy nem marad meg a lakásban, hamar kipusztul, esetleg kártevők jelennek meg rajtuk, gombafertőzések, vagy csak egyszerűen nem virágzik újra a növény. Mi ennek az oka a legtöbb esetben és hogyan kerülhető el?

Tartási problémák mindig adódnak, bár nem tartom igényes növénynek az orchideát. Javaslom, hogy vásárláskor tájékozódjanak a kedves vevők, mert számít a fény, az öntözés és a tápanyag utánpótlás is.

Sokszor előfordul, hogy kártevők lepik meg a növényeket, ennek is érdemes eleét venni, hogy megmentsük kedvenceinket.

Ott lesznek idén a Construma Kert kiállításon. Melyik standon keressék a látogatók Önöket és mivel várják az odalátogatókat?

A Construmán, mint eddig minden évben idén is részt veszünk a C pavilon 3B standon. Az árusításon kívül, lesz egy kiállítási részünk is „Minden ami orchidea” címmel. Szombaton és vasárnap pedig díszítési fortélyokkal látjuk el a kedves közönséget virágkötészeti bemutató keretén belül. Ennek érdekessége, hogy a bemutató alatt elhangzott érdekességekből kérdéseket teszünk fel és aki tudja a helyes választ, orchideát kap ajándékban, ezen kívül az ott elkészített kompozíciót is haza viheti egyik szerencsés látogató.

Mit vár az idei kiállítástól?

Az idei kiállítástól a megszokott hangulatot és kedves vásárlókat várunk. Mi is egy különleges orchideaformával készülünk, amelyet itt a Construmán láthat először a vásárló közönség.

Díva Virág Kft

Kovács Mariann

Ajánlott cikkek