Dark Mode On / Off

Startra készen várják a gazdák a kannabisz legalizálását Németországban

A kendertermesztés felfutására számít az új német mezőgazdasági miniszter, miután a szövetségi parlament, a Bundestag meghozza a kannabisz legális és ellenőrzött értékesítéséről szóló törvényt.


Cem Özdemir egy vasárnapi interjúban elmondta, hogy sok gazda “startra készen” várja, hogy elfogadja a parlament az egészségügyi minisztérium által elkészítendő javaslatot, ami után “a német mezőgazdaság is termeszteni fogja ezt a haszonnövényt”. A miniszter kiemelte, hogy az engedélyezés nem egyenlő a kannabisz féktelen fogyasztásának ösztönzésével.


Kifejtette, hogy állami felügyelet alatt működő piacot építenek ki, amelyen csak az engedéllyel rendelkező üzletek értékesíthetik az élvezeti szert. Ezekbe az üzletekbe 18 éven felüliek léphetnek majd be. A reform révén a fogyasztók nem kényszerülnek arra, hogy illegálisan tevékenykedő kereskedőktől vásároljanak, méghozzá olyan terméket, amelynek nem ismerik az összetevőit és a mellékhatásait.

Borítókép: Unplashed
    

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.