Az Anker’t egyik legismertebb rendezvénye a Kiskertpiac szervezésében a Slow Gasztro Market. Még a tavalyi évben volt szerencsénk részt venni egy hasonló szemléletű rendezvényen a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, ahol szintén a Slow Fodd és a Slow Living volt a téma.
A mai felgyorsult világban mindenki csak rohan. A Fast Food ellentetjeként a Slow Food megmutatja, mennyire jó, ha az ételed lassan, odafigyelve fogyasztod el. Talán a Finedinning, mint gasztronómiai irányzat is ebből nőtte ki magát, ahol hatalmas tányérokon, csöppnyi ételek műremekként kerülnek eléd a legdrágább éttermek asztalain. A hangsúly itt nem a “tömd tele magad”-on van, sokkal inkább az étel, mint művészet, étel, mint az élvezetek egyik legkülönlegesebb forrása jelenedik meg.
Farkas Andrea, szervező maga is az egészséges életmódot tartja szem előtt, a mértékletességben hisz. Rendezvényeink – a Kiskertpiacon és a Slow Gasztro Marketen is olyan termelőket és kézműveseket hozott egy helyre össze, akik maguk is ezt tartják szem előtt.
(Képen: Gourmet&Delicious Manufaktúra Olasz Mártása, gluténmentes kagylótésztával és saját termesztésű chilikülönlegességgel, csipet almával és citrommal meglocsolva)
Minden kiállító igyekszik a legjobb tálalásban bemutatni termékét, hisz abban, hogy a minőség a legfontosabb.
Igen sokféle termékkel találkozhatunk majd a hétvégén a Slow Gasztro Marketen. Délity Kitti (Délity Méz) mézeitől, a Martontej sajtjain át egészen a különleges kerámiákig minden lesz, ami a Slow életmódhoz kellhet.
(Képen: Délity Méz és a gyermekkorunk nagy kedvence a vajas mézeskenyér, kemencében sült cipón)
Ami nagy értéke a rendezvénynek, hogy a termelők közvetlenségének hála mindent megtudhatsz a termékeikről, a termesztésről, a gyártási technológiákba is beavatnak, ha megkérdezed őket róla. Szinte szerelmesek alkotásaikba, legyen az chiliszósz, tészta, méz vagy épp sajt. A chilis sütőtök-savanyúságukról híres Chabo is ellátogat a vasárnapi Slow Gasztro Marketra, úgyhogy csak bátorítani tudunk Titeket, hogy gyertek és kóstolgassátok végig termékeiket.
A kézműves termékek mellett a mostani rendezvény még egy újdonságot is tartogat Nektek, először kerül megrendezésre a Konyha-fiók Vásár, ahol megunt vagy nem használt konyhai eszközöket adhatsz el, vagy épp vásárolhatsz meg, cserélhetsz le. Biztos Te is találsz majd olyan eszközt, amit régóta keresel, mert egy igazi konyhaszekrény rengeteg kincset rejt magában.
Mi már az előző Slow Gasztro Marketen is betáraztunk kincsekből, így a Manufaktúránk is már Ruzsicska kerámiákon fotózza ételkülönlegességeit, úgyhogy bátran ajánljuk mindenkinek, hogy jöjjön el, és szerezze meg álmai finedinning tányérját!
Hogy mit szeretünk még a Slow Gasztro Marketben? Ha ez még nem lenne elég ok arra, hogy vasárnap Te is ott töltsd a napodat, akkor a jóhírünk az, hogy a tavasz bizony a nyakunkon van, és friss virágból és fűszernövényből is lesz bőven. A BazsalikomosKert workshoppal vár Titeket, míg az Entoflóra friss cserepes fűszernövényekkel csábít el Téged!
Ha még ez mindig nem lenne elég, akkor elsőként kerül megrendezésre a Gasztro VIDÉK is, ahol megismerheted a helyi termelőket is, a témában beszélgetésre hívnak a szervezők és a Borkaller Hajnival, ahol elsőként Kesztölc fog bemutatkozni.
A rendezvényről a Piacozó rovatunkban a Youtube-on is megnézhetsz egy kis videót:
Hol?
Anker’t Paulay Ede u. 33., Budapest, 1061
Mikor?
2018. március 4. 10 órától 16 óráig
Belépő nincs, hozhatsz családot, gyereket, kutyát is!
HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON!
KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!