Dark Mode On / Off

Otthon is tengerparti hangulatban

Kagylós koppogtató

Nemcsak a tengerparton, de folyók mentén is gyűjthetünk kagylókat, melyekkel otthon is tengerparti hangulatba kerülhetünk.

Fotó: Pixaby

A tengerparti hangulat teremtéshez kagylók, vázák, gyertyák, kötél, vagy zsineg, zöldes-kékes, a tengert hangulatát idéző színekre van szükségünk.

A kagylókat áztassuk be egy nagyjából egy hétre vízbe, úgy hogy naponta öblítsük át őket. Az egy hét letelte után még egyszer alaposan öblítsük le őket és forraljuk át a kagylókat. Szárítás után olajjal is áttörölhetjük őket, hogy fényes külsőt kapjanak.

A kagylók mennyiségétől függően készíthetünk gyertyás asztaldíszt, úgy hogy tömbgyertyát erre alkalmas üvegvázába vagy tálba helyezünk és azt rakjuk körbe gyertyákkal. Így készülhet állandó asztaldísz, vagy ugyanezt a dekorációt használhatjuk asztalterítésnél is.

Fotó: Pinterest

Kiegészítő elemként, spárgát, zsineget is csomózhatunk, hálót imitálva, a háló köré elhelyezve kagylóinkat.

Nagyon jó kombináció a pozsgás növények és kagylók együttes használata is, kiegészítve gyertyákkal, akár tálcára helyezve az asztal közepére, vagy tengerparti részletnek berendezett helyen.

Ha nagyon sok kagylók van, felhasználhatjuk őket ajtódísznek is. Használhatunk szalmaalapot egy telt koszorúhoz. Ilyenkor használhatunk más kiegészítő elemeket is, fehérre festett terméseket, kék szalaggal például.

Ha mohaalap mellett döntünk, akkor maradhatnak hézagok a kagylók és egyéb kiegészítők ragasztásánál is, mert így is természetes hatást tudunk elérni.

Fotó: Pinterest

 Ágas-bogas koszorúalapnál egy rusztikusabb hatást tudunk elérni, még akkor is ha egynemű kagylókat használunk fel.

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény