Dark Mode On / Off

Ötlet Anyák napi asztaldekorációhoz

Sokunknak az orgona jut először eszébe az Anyák napi köszöntéssel kapcsolatban. A késő tavaszi virág gyakori vendég nálunk is a vázában. Egy nagy csokor ebből az illatos virágból és máris betölti a szobát illatával. A változó időjárási viszonyok miatt sajnos az elmúlt években május első vasárnapjára már gyakran elvirágzik ez a klasszikus virág.

Szerencsére rengeteg más virágot használhatunk ilyenkor.

Ha édesanyánkat, nagymamánkat vendégül látjuk otthonunkban, vagy otthonukba látogatunk el, saját dekorációnkkal készülhetünk számukra.

Forrás: Pinterest

Válasszunk könnyen beszerezhető elemeket az asztal terítéshez: színes szalvétát, színes szalagot, esetleg asztali futót, gyertyákat. Virág választásnál lehetőségeinkhez mérten kertünkből vághatunk, mezőről gyűjthetünk (ellenőrizzük a virág védettségét) vagy virágboltban vásárolhatunk néhány szál virágot.

A szalvétákat selyemszalaggal átkötve, egy szál virággal (lehet akár árvácska a palántáról lecsipkedve, egy szál zöld, pitypang, ibolya, igazán bármi, ami a környezetünkben megtalálható) a tányérokra helyezzük. Több kisebb- nagyobb vázába, (üvegbe) egy – egy szál virágot, zöldet, tegyünk választásunk szerint, és a gyertyákkal kiegészített ünnepi asztal terítést meglepetésünk részeként adhatjuk ajándékba.

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek