Mohagombócba gyúrt világ: a kokedama

Mohagombócba gyúrt világ: a kokedama

Amíg a tavaszi virágok színe java elkápráztat minket, addig a szobanövények világából hoztam el az egyik rajongott kedvencemet, a kokedámát.

Bár már évek óta feltűnik hazánkban, nagyon sokan nem ismerik, ezt az egyszerű, de rendkívül dekoratív, és játékos szobanövény tartási formát.

A kokedama, japán eredetű szobanövény tartási mód, melynek a lényege, hogy a növény gyökerét egy annak megfelelő közeggel és mohával burkolva neveljük.

A mohával burkolt földgombolyag áztatást igényel, tehát a növény igényeinek megfelelően egy vízzel töltött edénybe helyezzük növénygombócunkat, majd hagyjuk lecsöpögni.

Japán eredete nem korlátozza a növény fajták használatát és dekorációs elemként való használatát sem.

Sokszínűsége pont abban rejlik, hogy különböző típusú növényeket, sokféle lakberendezési stílusnál alkalmazhatjuk nagy sikerrel.

Gyakorlatilag otthonunkban bárhol találhatunk megfelelő helyet nekik: konyhában vagy a fürdőszobában, akár térelválasztó elemként, vagy az étkezőasztalon.

Amíg odakint megfagy a világ, izgalmas érdekesség lehet a moha és a virágzó növények frissességét otthonunkba csempészni.

Így készítsd el!

Ha van kedvetek felfrissülni, földet gyúrni, mohával gombócolni a télben, gyertek el Február 8-án a lakberendezési tanácsadással egybekötött kokedama workshopra! Bővebben itt olvashattok!