Dark Mode On / Off

Miért bízzunk meg egy belsőépítész szakembert?

Szakemberajánló
Sokszor felmerül bennünk, hogy de jó lenne egy szakember segítségét kérni, aztán valamilyen oknál fogva mégis meggondoljuk magunkat. Ez az ok legtöbb esetben a szolgáltatás ára.
Miért kérik mégis sokan lakberendező, vagy belsőépítész segítségét? Ők már valószínűleg tudnak valamit.. 😉

Nézzük hát, miben is tud nekünk segíteni a tervező!

Ha lakást, vagy házat vásárolunk, de az adott ingatlan nincs lakható állapotban, vagy csak egyszerűen nem nekünk való az elrendezés, szeretnénk azt praktikusabbá, szebbé varázsolni. Jó esetben már vásárláskor számolunk előre ezzel a lehetőséggel, és képezünk e célra tartalékot.

Lehet, hogy ez a keret csak 1-2 millió ft, de ha szerencsések vagyunk, maradhat a felújításra ennek akár sokszorosa is.

Azt már biztos mindenki hallotta, hogy a tervezett költségeket szorozzuk fel valamennyivel (1.3-1.5), hisz közbejöhet sok minden, amivel eredetileg nem számoltunk.

És akkor itt jön képbe a szakember!

Hiszen egy tapasztalt tervező már első ránézésre meg tudja állapítani, hogy milyen technikai újításokra lesz szükség a lakásban, és ez nagyságrendileg milyen költségekkel jár. Ez alapján el tudják dönteni a tulajdonosok, hogy első körben milyen munkálatokba vágnak bele.

kép: pexels.com

A belsőépítész díja a legtöbb esetben megtérül, bármennyire is hihetetlen. Vegyünk egy egyszerű példát: Elkezdjük a lakásfelújítást, és a facebook-ismerőseink (*lsd. régen szomszéd) javaslatára kiépíttetjük a cirkó-fűtést az elavult fűtésrendszer helyett. Elköltöttünk máris 3millió ft-ot, holott lehet, hogy egy alternatív, a mi ingatlanunk adottságaihoz passzoló fűtésrendszer a felébe került volna.
Hopp, már meg is spóroltuk a tervező díját, vagy annak többszörösét!

A szakember abban is tud segíteni, hogy az általunk meghatározott felújításra szánt összeg ismeretében készíti el a terveket. Ez vonatkozik a felújítás technikai részére, de ugyanúgy a lakberendezésre is.
Míg végigjárunk 3 konyhastúdiót, mire kiderül, hogy az általunk megálmodott, vidéki stílusú konyha tényleg 3 millió ft-ba kerül, addig a lakberendező már az elején figyelmeztet minket, hogy ez nem fog beleférni a büdzsébe.


Egy alaposan átgondolt, és személyre szabott tervezéssel szintén megkímélhetjük magunkat a bosszankodástól.
Lehet ez csak a konnektorok és kapcsolók megfelelő elhelyezése, de akár egy -a korábban észre nem vett statikus hibából eredő- későbbi újabb feltárástól való megmenekülés is.

Mégis mennyi az annyi?

Nincs egy általános belsőépítész -munkadíj, hiszen minden munka személyre szabott.
Amit én személy szerint javaslok, hogy  4-5 milliós beruházásnál már érdemes kérni tervezésre ajánlatot. 1-2 milliós beruházásnál pedig kérjünk csak 1-2 alkalom tanácsadást, hisz ez is rengeteget segíthet, hogyan vágjunk bele az építkezésbe.

Ha úgy döntöttél, hogy kérnél egy személyre szabott árajánlatot, keress a honlapomon keresztül: www.kekinterior.com

What Our Clients Say
50 vélemény