Dark Mode On / Off

Megkezdte a mezőgazdasági összeírást a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal december 15-ig hajtja végre éven belüli második, rendszeresen ismétlődő mezőgazdasági összeírását.


Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára. Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdik meg az egyéni gazdaságok összeírását.
Az adatszolgáltatás elsősorban a növénytermesztésre, az agrotechnikára (például öntözés), az állattenyésztésre, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőre, a beruházásokra és a termeléssel kapcsolatos ráfordításokra terjed ki. A válaszadás a kijelölt gazdaságok számára kötelező.
A kérdőívet kétféle módon is kitölthetik az érintettek. Az első szakasz online, a www.maja.ksh.hu oldalon keresztül zajlik. November 26. és december 15. között pedig fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel mindazokat, akik nem éltek az önkitöltés lehetőségével, és elektronikusan végzik el a kérdőív kitöltését.

Borítókép: Pexels

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.