Dark Mode On / Off

Lustaság ellen itt a megoldás!

A lustaság elleni kertész-ellenszer lett az utóbbi években egyre nagyobb teret hódító Lechuza kaspók és ládák terjedése. Az önöntöző rendszerű kaspók előnye, hogy egy speciális felszívató rendszer ellátja a gyökereket nedvességgel, de megakadályozza a pangóvizet.

Miért a lustaság elleni ellenszer? A locsolás már nem heti rendszerességű ezeknél az edényeknél, hanem sok esetben elég kéthetente, vagy akár háromhetente öntözni. A széleskörű felhasználsának köszönhetően igen sokféle kultúrát nevelhetünk benne, a zöldségektől a fűszernövényen át a szobanövényekig.

A másik nagy előnye ennek a kaspónak, hogy kiemelhető belső bélése van, melyhez két síkba becsukható fül is tartozik, így a kiemelés könnyebb, és a füleket vissza tudjuk a perembe süllyeszteni. A növényeket így könnyebb mozgatni, irodaházakban karbantartani is, mivel a tisztántartás is egyszerűbb.

Egyetlen hátránya talán, hogy műanyag, és így ha összekarcolódott, akkor a nagy fényes felületükön hamar meglátszik. Viszont ha vigyáznak rá, akkor a kaspó örök életű, mert gyakorlatilag nincs benne elromló alkatrész.

Több cég is megpróbálta már lekoppintani a Lechuza újítását, de egyelőre még minőségében és a márka nagyságában nem érték utol. Vajon ki veszi majd át a helyét hamarosan?

A kaspók ára nem olcsó, viszont a praktikusságot és eleganciát meg kell fizetni. Magyarországon a Plantart a kizárólagos hazai forgalmazója. A céggel idén is találkozhatsz a Construma Kert kiállításon, ahol nemcsak a nagyszerű kaspókat ismerheted meg, hanem az újszerű növényfalakra is kapsz megoldási lehetőséget!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.