Dark Mode On / Off

Lustaság ellen itt a megoldás!

A lustaság elleni kertész-ellenszer lett az utóbbi években egyre nagyobb teret hódító Lechuza kaspók és ládák terjedése. Az önöntöző rendszerű kaspók előnye, hogy egy speciális felszívató rendszer ellátja a gyökereket nedvességgel, de megakadályozza a pangóvizet.

Miért a lustaság elleni ellenszer? A locsolás már nem heti rendszerességű ezeknél az edényeknél, hanem sok esetben elég kéthetente, vagy akár háromhetente öntözni. A széleskörű felhasználsának köszönhetően igen sokféle kultúrát nevelhetünk benne, a zöldségektől a fűszernövényen át a szobanövényekig.

A másik nagy előnye ennek a kaspónak, hogy kiemelhető belső bélése van, melyhez két síkba becsukható fül is tartozik, így a kiemelés könnyebb, és a füleket vissza tudjuk a perembe süllyeszteni. A növényeket így könnyebb mozgatni, irodaházakban karbantartani is, mivel a tisztántartás is egyszerűbb.

Egyetlen hátránya talán, hogy műanyag, és így ha összekarcolódott, akkor a nagy fényes felületükön hamar meglátszik. Viszont ha vigyáznak rá, akkor a kaspó örök életű, mert gyakorlatilag nincs benne elromló alkatrész.

Több cég is megpróbálta már lekoppintani a Lechuza újítását, de egyelőre még minőségében és a márka nagyságában nem érték utol. Vajon ki veszi majd át a helyét hamarosan?

A kaspók ára nem olcsó, viszont a praktikusságot és eleganciát meg kell fizetni. Magyarországon a Plantart a kizárólagos hazai forgalmazója. A céggel idén is találkozhatsz a Construma Kert kiállításon, ahol nemcsak a nagyszerű kaspókat ismerheted meg, hanem az újszerű növényfalakra is kapsz megoldási lehetőséget!

Ajánlott cikkek