Dark Mode On / Off

Koronavírus: Támogatásra pályázhatnak az agrár-, és élelmiszeripari vállalkozások

A Gazdaságvédelmi alapból elkülönített 25 milliárd forintnyi átmeneti támogatást a mezőgazdasági termelők, termelői szervezetek és élelmiszeripari vállalkozások használhatják fel a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére.

A támogatásra vonatkozó kérelmeket június 29-től három ütemben lehet majd benyújtani a Magyar Államkincstár által erre a célra létrehozott elektronikus felületen – közölte az Agrárminisztérium. Elsőként a baromfi- és a sertéságazat, valamint az élelmiszeripar szereplői, a kertészek és a halgazdálkodási tevékenységet végző vállalkozások igényelhetnek a keretösszegből.  A második körben, július 13-tól nyújthatják be igényeiket a méhészek, valamint az anyajuh és az anyatehén tartók, a tejhasznú szarvasmarha tenyésztők, valamint a zöldségtermesztők. A bortermelők és a lótenyésztők a harmadik szakaszban, július 28. és augusztus 10. között adhatják be átmeneti támogatási kérelmeiket a részükre elkülönített keretösszegre.
A fentieken túl külön 1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatási keretről született döntés a zöldség-gyümölcs ágazatban a termelői szervezetek megsegítésére. Az intézkedés lehetővé teszi például, hogy a termelői szervezetek – karitatív szervezeteken keresztül – ingyenesen szétoszthassák a megmaradt termékeket.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.