Dark Mode On / Off

Kokedama: Mohagombócba gyúrt világ

kokedama - igazi szeretetgombóc

Amíg a tavaszi virágok színe java elkápráztat minket, addig a szobanövények világából hoztam el az egyik rajongott kedvencemet. Ez a kokedama.

Bár már évek óta feltűnik hazánkban a kokedama, nagyon sokan nem ismerik ezt az egyszerű, de rendkívül dekoratív, és játékos szobanövény tartási formát.

A kokedama, japán eredetű szobanövény tartási mód, melynek a lényege, hogy a növény gyökerét egy annak megfelelő közeggel és mohával burkolva neveljük.

A mohával burkolt földgombolyag áztatást igényel, tehát a növény igényeinek megfelelően egy vízzel töltött edénybe helyezzük növénygombócunkat, majd hagyjuk lecsöpögni.

Japán eredete nem korlátozza a növény fajták használatát és dekorációs elemként való használatát sem.

Sokszínűsége pont abban rejlik, hogy különböző típusú növényeket, sokféle lakberendezési stílusnál alkalmazhatjuk nagy sikerrel.

Gyakorlatilag otthonunkban bárhol találhatunk megfelelő helyet nekik: konyhában vagy a fürdőszobában, akár térelválasztó elemként, vagy az étkezőasztalon.

Amíg odakint megfagy a világ, izgalmas érdekesség lehet a moha és a virágzó növények frissességét otthonunkba csempészni.

Készítsd el a tökös asztaldíszt is még most ősszel, melynek DIY videóját és leírását is megtalálod az oldalunkon.

HASZNOS TARTALMAKÉRT IRATKOZZ FEL YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Így készítsd el!

Ha van kedvetek felfrissülni, földet gyúrni, mohával gombócolni a télben, gyertek el Február 8-án a lakberendezési tanácsadással egybekötött kokedama workshopra! Bővebben itt olvashattok!

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény