Dark Mode On / Off

Kiszáradás ellen…

A növények öntözése a fenntartás egyik legalapvetőbb eleme. A gadaságosság sokban múlik azon, hogy hogyan tudjuk megoldani a növények vízellátását.

Endrődi Ádámmal a Delap Kft-től beszélgettünk a gyökéritató hasznosságáról és a fejlesztésekről.

A gyökéritató-agrooter egy új kertészeti innovációs termék lett az agrárpiacon. Honnan indult a termék kifejlesztése?

Termékünket egy hosszú kutató munka előzte meg. Kezdetekben a vízmegtartásra összpontosítottunk és hamar beláttuk, hogy egy növénynek sokkal több mindenre van szüksége, nem csak vízre és tápanyagra. Kutatásaink eredményeként egy új szemléletű növénytermesztési mód került napvilágra, amely bizonyítottan nagyon hatékony. Szemléletmódunkban nem a növényt manipuláljuk különféle vegyszerekkel, hanem a talajélet (mikroorganizmusok) serkentésével segítjük a növény egészséges fejlődését.

Mit ígér a gyökéritató használata a növénytermelők számára? Melyek az alkalmazásának előnyei?

A gyökéritató-agrooter 50% folyóvíz megtartással és levegőztető funkciójával egy oázist teremt közvetlenül a növényünk gyökérzeténél, ahol a már meglévő talajéletnek biztosítunk otthont és tápanyagot. Növényünk fejlődése egy hatalmas mankóval indul útnak hiszenkézhez kap vizet, levegőt, tápanyagot és a talajéletet is így energiát és időt takarít meg, amit aztán magára tud fordítani. Ennek eredményeként kaphatunk egészséges növényeket méregzöld levelekkel, nagyobb virágátmérőkkel és nagyobb terméstömeggel természetes úton! Az eredmények növényfajtánkként és a környezeti hatásoktól függően különbözőek lehetnek.

A kiállításon rengeteg hobbikertész látogató is lesz. Használható-e gyökéritató otthoni környezetben, és mely kultúrákban érdemes alkalmazni?

A hobbikertészek körében is nagy sikert arat a gyökéritató. Ők azok akik keresik az új lehetőségeket, új praktikákat és kipróbálják az újdonságokat. A szabadföldi kultúrákban is megállja a helyét, ahol nincs lehetőség állandó öntözésre, odafigyelésre így könnyen rátudja bízni magát a gazda a gyökéritatóra a legnagyobb nyári melegben is, mert a kiszáradási pontot egy héttel (környezeti tényezőktől függően) kitoljuk és a talajélet elenyésző pusztulása nem fogja hátráltatni növényünk fejlődését. Ezt az oldalát a hobbikertészek is élvezhetik nyaralás közben amikor nem lesz lehetőségük locsolni.

Milyen anyagból készül a gyökéritató? Mennyire szennyezi a környezetet?

A gyökéritató különböző természetes ásványi anyagok mikroőrleményének gyűjteménye összekötve a talaj mikrobiológiájának táplálékával és az csövecskévé préselve. 100%-ban természetes anyagokból készül, 2-3 éven belül bomlik le a környezeti hatásoktól függően. A Biokontroll Hungária pozitív listáján megtalálható termékünk, így biogazdálkodásban is használható!

Milyen kiszerelésekben kapható a termékük?

Vannak kisebb kiszereléseink (70g,400g) a hobbikertészek számára. Ezek többnyire egy-egy dísznövényhez, egy balkonládához vagy egy facsemetéhez ajánljuk. A legkedveltebb kiszerelés az 5kg-os. Ezt keresik a legtöbben. Ez elég 70 dísznövényhez vagy 140 palántához. Ha facsemetét szeretne ültetni akkor 10db facsemetének lesz elegendő ez a mennyiség. Termelők számára 20kg-os és Bigbag-es kiszerelések állnak rendelkezésre.

Önök is ott lesznek az idei Construma Kert kiállításon. Mit vár a kiállítástól és mivel várják a látogatókat a standjukon?

A standunk a “C” pavilon – 5F alatt lesz található ahol egy rendkívül egyedi fonott kerti székkel várjuk a hozzánk látogatókat. Lehet nálunk fényképet készíteni vagy egyszerűen meg lehet pihenni egy kicsit.
A gyökéritató mellett befogjuk mutatni egy másik nagyszerű magyar termékünket a Delap díszburkolatot is, aminek használata éppen olyan egyszerű és praktikus, mint a gyökéritatóé. Reméljük, hogy az idei évben is sok látogatója lesz a Construma kiállításnak.

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.