Dark Mode On / Off

Kérdeztetek minket – legyen béke!

A Kertportál az a szervezet, aki soha nem fog egy hitrendszer, vagy egy politikai párt vagy nézet oldalán harcolni. Mi másképp harcolunk, és a saját nyelvünkön tesszük mindezt. Mivel tiszteletben tartjuk az Olvasói leveleket és kérdéseket is, így most viszont személyes válaszunkat adjuk hozzá.

Az elmúlt években megnövekvő terrorcselekmények és emberek-emberekkel vívott csatáiban részt nem kívánunk venni. Nézeteink nem írhatók egyik nemzet, vallás, politikai párt javára sem, pedig magyarnak tartjuk magunkat, eképpen neveljük gyermekeinket is, mégis távol a politikától és hasonló szemléletektől, melyeknek elsősorban tömegmegmozgató és egymás ellen hangoló hatásai vannak.

A párizsi események csak egyek abból a sajnálatos sorból, melyek megtörténtek már, és még valószínűleg meg is fognak. Nem értjük, ahogyan mások sem, de hogy miért nem reagálunk rá profilunk francia zászlós színeivel? Mert ez nem egy nemzetről szól. Ez egy sokkal nagyobb probléma, mint hogy egy nemzetre vagy vallási felekezetre szűkítsük a véleményünk. Nem kívánunk ítélkezni sem. Gyűlölködni sem.

Nagy igazság, hogy a gyűlölet gyűlöletet szül.

Hogyan lehetne megoldani, hogy a globális világban béke legyen?

A válasz egyszerű, de megvalósítani nehéz. Kapcsolódjunk le a médiáról, kapcsolódjunk le minden olyan hovatartozáról, mely ítélkezést hirdet. Figyeljünk befelé. Tegyünk rendet magunkban, majd közvetlen környezetünkre gyakoroljunk hatást. Ne a világot váltsuk meg, sem egymagunknak nem lehet ez cél, sem tömeget alkotva. A tömegalkotás is egyfajta ítélkezés.

Legyen hited. Mindenkinek a sajátja. Itt nem csak vallásról beszélek, hanem belső hitről. Higgy a saját Istenedben, higgy Önmagadban.

Legyenek céljaid! Akinek vannak céljai, és arra fókuszál, nem marad ideje ítélkezni, terrort szítani, terrorban élni! Csak az irányítható, akinek nincsenek céljai.

Manapság mindenki azzal foglalkozik, hogy a másik mit csinál. Hogyan csinálja, mit gondolhat róla és még sorolhatnánk. Mindenkinek vannak nézetei rólunk, másokról, de önmagukról nagyon keveseknek. Tanuld meg saját magad becsülni és tanítsd gyermekedet is erre.

Taníts! Tiszta szívvel taníts! Ne akard gondolataidat másokra erőltetni, mert az a Te gondolatod, és a gondolatod Te vagy.

Mindennek oka van. A terrorcselekménynek is. Nem a vallásról szól, nem a politikáról. Ezek mind csak köntösök. Egy köntös, melyet ha felveszel, “megvéd” a cselekedetektől”, vagy “cselekedhetsz a nevében” és máris egy csoprt része leszel, aki megvéd. Vállald tetteidért a következményeket. Borzalmas belegondolni, hogy mindig ártatlanok az áldozatok. De a monitor előtt tudunk ez ellen tenni? Nem valószínű. Ha kimegyünk csoportosan a “mi hitünket hírdetni”, és tüntetni az ilyen események ellen, akkor megszűnnek? Nem fognak.

Tudom, hogy azok az emberek feltétlen a céltalanok, akik minket olvasnak, vagy más magazinokat olvasnak, vagy minden nap bemennek a munkahelyükre és teszik a dolgaikat. A terrort elkövető ember is valójában céltalan. Egy csoporttudatosság része, egy kis pont egy csoporton belül. Megölnéd magad azért, mert mondja valaki, hogy tedd meg, ha Neked még vannak hosszútávú céljaid? Nem valószínű.

Tanítsd a gyermekednek meg a belső béke elérését. Tanítsd meditálni! Tanítsd embertársainak, az állatoknak, növényeknek, a teljes Világnak a tiszteletére. Akit így nevelnek, az nem lesz terrorista. Nem lesz fanatikus hívője semmilyen politikának, sem vallásnak. Nem lesz irányítható. Ha nem irányítható, akkor megtanulja maga irányítani életét.

Ha le tudsz szakadni a világ gyűlölködéseiről, ítélkezéseiről, akkor szabad leszel. Akkor leszel áldozat. A terrorista is áldozat. A lelke beteg, – mindegy milyen okból, de az. Viszont az ok jelen van. A céltalanság, az irányíthatóság, a belső béke hiánya, a szabadságának hiánya.

Lehet, hogy sokan összeráncolják szemöldöküket, hogy baromság! Ha én belül békés vagyok még simán járhatok én is pórul. De ne feledjétek, ha önmagad változol, változik Veled a Világ is.

Egyik vallás Istene sem kötelezett senkit arra, hogy áldozza fel magát a nevében. “Mi” emberek formáljuk ezeket a gondolatokat, hogy jogunk van más embereket irányítani.

Mind Egyek vagyunk, és az eljövendő gyermekeink érdekében akkor tesszük most a legtöbbet, ha elmagyarázzuk nekik, mi zajlik le egy emberben, mikor ilyenre vetemedik, hogy kioltsa más emberek életét. Magyarázzuk el nekik és tanítsuk is meg nekik, hogyan élhetnek békében és feltétel nélküli szeretetben. Hogy ne áldozatként éljék le életüket, hanem szabad emberként, boldogan, kiegyensúlyozottan. Tanítsuk meg nekik, hogyan legyenek céljaik, hogyan érjék el őket. Álmodjanak, álmodozzanak, tanítsuk meg őket az egészséges optimizmusra. Tanítsuk meg nekik, hogy a belső egység és a világgal való egység sokkal fontosabb, mint holmi anyagi vagy érdek dolgai.

De ahhoz, hogy taníthassunk, ahhoz magunknak is előbb meg kell tanulni mindezt. Nem (csak) az imádság segíti a békét, hanem a béke belső megteremtése is, mely aztán tovább terjed és megváltoztatja az egész világot!

Tarts kisállatot, ápolj növényeket! Tanulj meg gondoskodni másokról, és ne feledd el közben önmagad. Gondoskodj magadról. Ha feleősséget vállalsz valamiért, akkor nem leszel önfeláldozó tömeggyilkos, mert felelsz másokért. Mások életéért. Ha magadat meglopod, mások is meglopnak – erre tanított egyik mesterem. És igaza volt. Ha meglopom magam, engem is meglopnak – eddig még mindig így volt.

Ha nem tekintesz magadra áldozatként, akkor a világ visszamosolyog rád! Hidd el, ez működik.

Köszönjük, ha végigolvastag gondolatainkat, és természetesen elfogadjuk, ha Nektek más az érzelmetek ezzel kapcsolatban. Tiszteletben tartjuk és továbbra is mi ezen az úton fogunk maradni, amit mi képviselünk.

Már ma kezdj el mosolyogni! Kezdetben furán fognak Rád nézni a tömött metrón. Ránk is furán néztek. Majd rájönnek, hogy ez a normális, hogy az élet boldog, békés és mosolyoghatsz szabadon – mindenféle tudatmódosító szer nélkül!

Mivel Ti kérdeztetek minket, mi válaszoltunk.

Ragyogó napot kívánunk mindenkinek, és békés, szeretetteli eljövendő életet!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.