Dark Mode On / Off

Képek préselt virágokból

Augusztusban nemcsak a termények betakarításának szezonja van, de mi is begyűjthetünk maguknak néhány préselni való virágot, hogy megőrizzük a nyár emlékeit.

Képforrás: Pinterest

Néhány fej virágból és zöld levelekből különböző stílusú képet készíthetünk.

Határozzuk el, hogy többféle virágot használunk például egy romantikus képhez vagy csak zöldeket szeretnénk használni? Lehet egy-egy nagyobb fejű virágot préselni, vagy több kisebbet is.

Vegyük számításba, hogy préselés során halványodni fognak a virágok, ezért gondoljuk át képünk színhatását is, hogy melyik lehet a legmegfelelőbb nekünk: egyszínű vagy sokszínű képet szeretnénk?

Aki felejtette már könyvek között a préselt virágfejeket, – úgy mint én – azoknak azt ajánlom, hogy két papírszalvéta közé helyezzék 1-2 napra a felhasználni kívánt virágokat, így a kilógó szalvéta biztosan emlékeztetni fog arra, hol száradnak virágocskáink.

Képforrás: Pinterest

Amíg hagyjuk száradni a virágokat és zöld leveleket addig gondoskodhatunk stílusos képkeretekről is, lehetnek ezek régi kereteink vagy éppen újak, ami stílusunknak a legmegfelelőbb. A képkeretnek lehet háttere is, de lehet két üveglap közé is tenni a virágokat, ez esetben bizonyosodjunk meg a biztonságos rögzítésről.

Képforrás: Pinterest

Egy-két hét után a virágfejeket, zöld leveleket tetszés szerint helyezzük el képünkön, és átlátszóra száradó ragasztóval rögzítsük őket. Ez fontos lehet apró virágok használatánál is, de a nagyobbakat is érdemes rögzíteni.

Képforrás: Pinterest

Különböző témákban készíthetünk préselt virág dekorációt: évszakról-évszakra a legjellemzőbb virágokkal, vagy csak zöld levelekkel, vagy éppen egy réthez hasonlóan szárral együtt is készíthetjük őket. A lényeg: élvezzük az alkotást.

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény