Dark Mode On / Off

JÁTÉK!!

Nincs más dologt, mint válaszolni az alábbi 3 egyszerű kérdésre, majd a helyes válaszokat beküldeni az info@kertportal.hu címre!

A helyes válaszok mellé ne felejtsd el beküldeni elérhetőségeidet is (Név, cém, telefonszám vagy e-mailcím)!

 1. Mit jelent az a szó, hogy szukkulens?
  A: pozsgás
  B: növény
  C: egynyári
 1. Hol őshonos növény az Őszapókaktusz (Cephalocereus senili)?
  A: Japán
  B: Mexikó
  C: Taiwan
 1. Hány helyi csoportja van a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének?

  A: 10
  B: 6
  C: 15

Sorsolás a kiállítás nyitása előtt 3 nappal!

Az ELTE Füvészkert együttműködésével, idén tavasszal is megrendezi a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) rendszeres füvészkerti kaktuszkiállítását május 16-18. között.

A nagy hagyományú, évente megrendezésre kerülő tavaszi Kaktuszkiállítás és Vásár e szúrós, de csodálatos tövisekkel, és színes virágokkal gyönyörködtető növények kedvelőinek, gyűjtőinek talán az egyik legfontosabb eseménye, legrangosabb szakmai találkozóhelye.  A kiállításon az érdeklődők megtekinthetik az MKOE tagjainak legszebb, legritkább, legérdekesebb növényeiből készült kiállítást, testközelből megismerkedhetnek a kaktuszok és más pozsgás növényekkel. A májusi kiállítás időpontja egybeesik a legtöbb kaktusz-faj virágzásának idejével is, így a szép, napos időben csodálatos nyíló kaktuszvirág-rengeteggel várják a szervezők a kedves látogatókat.

A kiállítás egyben vásár is, ahol minden kaktuszokat kedvelő látogató kedvére válogathat az árusok portékáiból, gyarapíthatja gyűjteményét. A vásáron a legjelentősebb hazai kaktuszkertészek és magángyűjtők képviseltetik magukat, így igazi ritkaságokból is válogathatnak az érdeklődők, de aki pusztán csak könnyen nevelhető, gazdagon virágzó, kihívásoknak ellen álló növényeket keres, az is könnyen találhat számára ideális növényeket.

A kiállítás idején az MKOE szakmai programokkal is várja a látogatókat: érdekes előadásokkal, szakmai bemutatókkal, szakértői tanácsadással segítik minden, e különleges, szárazságot tűrő, vizet raktározó növényeket kedvelő, vagy éppen csak megkedvelő látogatót.

Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.

Időpont: 2014.május 16-17-18.

Nyitva tartás: 9.00-17.00-ig

Jegyárak:

Felnőtt jegy: 850 Ft/fő

Diák vagy nyugdíjas: 400 Ft/fő

Családi jegy: (2 felnőtt + 2 gyerek, 14 éves korig)  2.000 Ft

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény