Dark Mode On / Off

Ismerd meg a Tabán kedvenc termelői piacát!

A Czakó Piacz egyre ismertebb fogalom Budán: egy olyan izgalmas esemény szombatonként a neki helyet adó Czakó Kertben, ahol közvetlenül a termelőktől szerezhetjük be a legfrissebb árukat!

Budapesten egyre többen ismerik a Czakó Piaczot azok közül is, akik nem a Tabán környékén laknak, hiszen jól tudják: érdemes itt beszerezniük szombatonként a friss termelői finomságokat. A Czakó Kertben helyet kapó piacon mindig megtalálható egy alap kínálat, emellett pedig sok olyan terméket is megvásárolhatunk itt, melyek igazi különlegességeknek számítanak. Elég csak megemlíteni a füstölt fürjtojást, vagy a füstölt liba finomságokat, a camembert sajtokat, a rúzsos kecskesajtot, zakuszkát, bükkfán sült padlizsánkrémet, rózsás lekvárokat, vagy éppen a magyar kezeletlen héjú citromot. Ráadásul a bevásárlás mellett sütizni, reggelizni, ebédelni, vagy később vacsorázni is lehet a Piacz bistrójában, ahol szezonális alapanyagokból készülnek a jobbnál jobb ételek.

A piac az egyre nagyobb termékválaszték mellett izgalmas programokat is kínál. Február utolsó két hétvégéjén egy nagykörűi termelő disznótoros ételeiben tobzódhatunk. Lesz az előző napi vágásból abált szalonna, kenőmájas, hurka, kolbász és disznósajt is.

Március 9-én bajai halászlé fő bográcsban a Kertben, 24-én a húsvét alkalmából sonkavásárt, és jótékonysági tányérvásárt is szerveznek a Terra-Kotta Egyesülettel. Március 31-én pedig a nagykörűi sonka mellett a húsvéti kalácsot is be lehet majd itt szerezni.

A legnagyobb eseménynek idén a Czakó Piacz születésnapján rendezett falunap ígérkezik. Kivételes alkalommal vasárnap, Május 13-án, a ház eredetét felidézve nagykörűi termelőkkel és kézművesekkel indulnak a programok, workshopok.

A szervezők pedig azt is megsúgták, hogy számíthatunk majd idén borpiknikre is.

A Czakó Piacz bejárata

Március végétől várhatóan mi is kint leszünk,

ahogy végig a karácsonyi ünnepek alatt is kint voltunk

Rengeteg finomság kapható!

Aki még nem járt a Tabán legöregebb házának udvarán, piacán, cukrászdájában és bistrójában, tegye meg akár a következő szombaton. A hely és a piac egyedi hangulata egyből elvarázsol mindenkit, így nem meglepő, ha sok érdeklődőből lesz hamar törzsvendég. Érdemes piacolás előtt megnézni a Czakó Kert Facebook oldalát, ahol mindig eseményben gyűjtik össze a szervezők, milyen árusokkal találkozhatunk az aktuális szombatokon. Pakoljátok teli a kosarakat!

Friss zöldségekből és gyümölcsökből sincs hiány – hazai termelőktől!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.