Dark Mode On / Off

Információra éhes a világ

A kertészeti oktatás szétszedésétől hangos média mellett egy másik jelenég is fenyegeti hazánkat. Ez mégpedig a tájékozottság hiánya és a valós tudás megszerezhetőségének hiánya.

Az előző héten tematikus előadássorozatokat szerveztünk, hogy a legszélesebb körben adhassuk át a valós tudásnak számító, környezetünkkel harmóniába élés tudományának információit. A tapasztalataink azt mutatták, hogy minden előadásunkra gyakorlatilag a helyek elfogytak és a lehető legnagyobb szorgalommal jártak el az emberek. Az előző hét tanulsága, hogy kevés a hasznos tudás áramlása.

A média minden csatornáján olyan felesleges és sokszor manipulatív információk lengik át az agyakat, hogy az igazi tudásnak szinte nincs helye már. A teltházas előadások témája a kert és az ezzel összefüggő “tudományok” voltak. Beszéltünk a harmónikus kertépítésről, a gyógy- és aromanövények használatáról, a velük való gyógyításról, a fenntartható ökológiai dombágyásokról, a fűszerspirál építésről, az alapvető bio-növényvédelmi lehetőségekről.

A vegyszerek korát éljük! Minden alkalommal, amikor megemlítettük, hogy bizony lehetőség van arra, hogy növényvédelmi vegyszeres munka nélkül növényeket teremsszünk heves jegyzetelésbe kezdtek a minket hallgatók. Ez nem baj, sőt, rendkívül nagy öröm, viszont egyben elszomorító, hogy sokan úgy élik életüket, hogy a tömény kemikáliákon nem is látnak más lehetőséget akár csak egy kis levéltetű kiírtásakor sem.

A Kertportál.hu továbbra is ennek a tudásnak a közvetítője lesz és garantáljuk, hogy aki minket olvas, egy teljesen újszerű gondolkodást fog elsajátítani, hogy otthonát és környezetét egészségben, harmóniában és hosszútávon gazdaságosan üzemeltethesse.

 

Csatlakozz hozzánk, regisztrálj és iratkozz fel hírlevelünkre! Légy részese a valódi tudás áramlásának és tudj meg mindent a házikertek fenntartható működtetéséről, az egészséges és vegyszermentes növénytermesztésről, a természetes gyógymódokról!

 

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.