Dark Mode On / Off

Indul az őszi madárles!

madárles

A madarak őszi vonulását figyelhetik meg és rögzíthetik idén ősszel is az érdeklődők az Európai Madármegfigyelő Napok keretében október 2-3-án – közölte az esemény magyarországi koordinációját végző Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.


Az MME idén országszerte 18 megyében és a fővárosban, összesen több mint félszáz helyszínen várja az érdeklődőket a hétvégén.


A helyszínekről és a programokról az egyesület honlapján lehet tájékozódni (https://www.mme.hu/europai-madarmegfigyelo-napok-2021-oktober-2-3).


A programok között távcsöves madármegfigyelés, madárgyűrűzés, terepi kirándulás is szerepel, de a program sikeréhez nem csak a szervezett helyszíneken lehet hozzájárulni: bárki megszámolhatja a kert, az utca, a közeli park madarait és rögzítheti az adatokat egy online felületen. Az adatokat a program honlapjáról letölthető, okostelefonon is kitölthető elektronikus űrlapon kell elküldeni vasárnap 16 óráig. (elektronikus űrlap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepe6tM0jABZaERN19PS4Yf8QOMGsIej4JRYcFX1RBHF-VbXg/viewform).


Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a Nemzetközi Madárvédelmi Tanács, a BirdLife International indította 1993-ban. Tavaly 30 ország, 1722 helyszínén csaknem 6 millió vonuló madarat figyelt meg az akció közel 24 ezer résztvevője.

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.