Dark Mode On / Off

Húsvéti virágos megoldások

Elsősorban azt kell eldöntenünk hová készítjük virágos dekorációnkat, asztalra, amelyen az ünnepi ételeket is fogyasztjuk majd, vagy ablakba, egy párkányra, a bejárati ajtó elé vagy van állandó helye az aktuális évszaknak megfelelő dekorációnak.
Az egyszerű, de nagyszerű megoldások egyike, ha néhány ágat, színes tojásokkal kombinálunk vázában.
Akinek több ideje van és kedvet érez az alkotáshoz, összehangolhatja a bejárati ajtó, ablak, asztal dekorációját is. Az idei nagy kedvencek egyike az aszimmetrikus elrendezésű hamvas zöldekkel, virágfejekkel díszített karika, réz vagy óarany színben. Ehhez passzolhat egy ugyanolyan ablakdekoráció, és ebben az esetben az asztalra akár csak egy nagy csokor eukaliptusz levél lehet a vázadíszünk vagy csak különböző vágott zöldekből egy csokornyi.

Kép: Virágdíszek

Az idei kései Húsvét kedvez a virágos ötleteknek, hiszen a kertészetek, virágboltok már mind kínálnak egynyári palántákat és vágott virágokat, a hazai virágtermés is bővelkedik már a vágott hagymásokkal, de a kertekben is a tavaszi virágok színe java már nyílóban van mostanra. A virágzó cserjék közül néhány már el is virágzott, de köztük is akad még olyan, amit bevihetünk a lakásba.


Kép: Virágdíszek

Ha otthonunkba szívesen visszük be a természet elemeit, akkor egy tálba mohával, ágakkal. tollal bélelt fészekbe készíthetünk tojásokkal és gyertyával központi dekorációt.


Kép: Virágdíszek

Választhatunk évről évre megújuló dekorációt, ami lehet friss zöldekből elkészítve, vagy tartós száraz dekorációt, amely a következő évben újra felhasználható.
Ha magunk szeretnénk készíteni tartós koszorúnkat, asztalra – ajtóra egyszerű megoldásként választhatjuk a Készítsd magad dobozt.

Még több kreatív ötletért keresd fel a Virágdíszek.com oldalt!

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény