Dark Mode On / Off

Hogyan válasszunk lakberendezőt vagy belsőépítészt?

Te is épp a megfelelő szakembert keresed?

Vannak, akik céltudatosan, a lakásfelújítás, vagy a házépítés témáját alaposan körbejárva időben, jóval az építkezés megkezdése előtt felkeresnek egy szakembert, aki a segítségükre lesz a tervezés és kivitelezés során. Ám még mindig többen vannak azok, akik az utolsó pillanatban eszmélnek rá, hogy bizony nem biztos, hogy egyedül megbirkóznak a nagy feladattal. Akárhogy is, a lényeg, hogy ha már eljutottál eddig a pontig, akkor természetesen szeretnéd megtalálni a számodra legmegfelelőbb tervezőt. Hogyan igazodj el a sok csábító hirdetés, vagy baráti ajánlás között?

Kezdd ott, hogy gyűjts be pár címet és telefonszámot! Egy ajánlat nem ajánlat; minél több emberrel beszélsz, annál könnyebben el tudod dönteni, mire, illetve kire van neked szükséged.

Az ajánlások biztos, hogy jóakaratúak, de az már egyáltalán nem olyan biztos, hogy ugyanaz a szakember, aki az ismerősödnél bevált, neked is megfelelő lesz. Mindenkinek mások az igényei, más a személyisége, és igenis, kell, hogy érezz szimpátiát az iránt, aki az ingatlanodat fogja berendezni, és akivel akár több hónapon át heti szintű kapcsolatban lesztek.

Nézd meg a lakberendező, vagy belsőépítész honlapját, tájékozódj előre! A referencia sok mindent elárul róla. Látszik, hogy mennyire szerteágazó, vagy éppen egyirányú az a stílus, amit ő képvisel; illetve hogy tetszenek-e neked az eddigi munkái. Ha csak látványtervek szerepelnek a referenciák között, megvalósult projektek nem, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mennyi tapasztalata lehet az illetőnek.

Nagyon fontos a szakmai kompetencia! Hogy állapíthatod ezt meg? Sokszor elmondom az ügyfeleimnek is, hogy egy lakberendezőnek egyszerre kell kőművesnek, statikusnak, vízvezeték-szerelőnek, villanyszerelőnek, vagy akár asztalosnak lennie.. Hiszen egy házépítés során rengeteg kérdés felmerül a szigeteléstől kezdve a födém, vagy a falak rétegrendjén keresztül a fűtési rendszereken át a világítástechnikáig. A fal színe, és a függöny anyaga a legutolsók között van csak. Jó, ha valaki mögött áll egy felkészült szakmai csapat, akik minden felmerülő problémára választ tudnak adni. Egy telefonbeszélgetés alkalmával pedig igenis nyugodtan rá lehet kérdezni, hogy tud-e az illető az építkezés minden szakaszában segítséget nyújtani.

Kérdezz rá, hogy  a belsőépítész milyen határidővel tudja vállalni a munkát, és természetesen kérj egy személyre szabott árajánlatot. A tételes árajánlatban jó esetben le van írva az összes munkafolyamat, és terv, amit képhez fogsz kapni az együttműködés során.

Ha már telefonon is beszéltél az illetővel, netán személyesen is találkoztál vele, a több ajánlat közül biztos ki tudod választani a számodra legszimpatikusabbat. Sok sikert az építkezéshez!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény