Hogyan alakítsd át az adventi koszorút téli hangulattá

Hogyan alakítsd át az adventi koszorút téli hangulattá

Többféle hangulat kerített már hatalmába, amikor elérkezik a karácsonyfa lebontása. Előtte még többször elérzékenyülök, újra átélem az éjszakát, amikor a férjemmel titokban díszítettük, hogy a gyerekek reggel már teljes pompájában láthassák a fát, és várhassák a családi ünneplést.

Persze bármennyire előrelátóak vagyunk, mindig van izgalom a díszítésnél, halk neszekre való spájzba bujkálás- nehogy lebukjunk- visszafojtott nevetgélés – ja, ez csak a kutya volt, vagy a macska vagy mindegy is, csak berezeltünk, hogy lebukunk.

Nem buktunk még le tíz éve, bár szerintem vannak sejtések a gyerekek fejben, arról, hogyan kerül a díszített fa a nappaliba, de mi ragaszkodunk a magunk varázslatához.

Aztán eljön Vízkereszt napja, a karácsonyfa és a karácsonyi dekorációk bontásának feladata.

Korábban sokszor kerített szomorúság a hatalmába, de mára már szívesen váltok karácsonyi dekorációból a télbe, mert az évek alatt kitapasztalt hangulati ingadozás mára már örömmé alakult.

Hogyan is alakítható át a karácsony meleg téli hangulattá?

  • A fények

Télen – nyáron rabja vagyok a hangulatvilágításnak, és miután csak fehér fényeket használok, ezeket már advent idején úgy helyezem el, hogy februárig biztosan ott is maradnak ahová kerültek. Könyvespolc, madárkalitka, párkány, bejárati viharlámpa.

  • Örökzöldek

Mivel a karácsonyi örökzöldek már kiszáradnak, kötök újabb friss koszorút vagy egy kisebb girlandot.

  • Gyertyák

A fehér tömbgyertyák örök kedvenceim maradnak az év minden szakaszában. Ilyenkor még az adventi koszorú maradék gyertyáit is csoportba szervezem egy tálra és fényüknél még boldogan vacsorázunk napokig.

  • Cserepesek és illatos hagymás virágok

Virágok közül a jácint az örök befutó nálam egészen addig, amíg már a kertben is elkezdenek nyílni.

Üvegbe vagy tálba rendezve, mohákkal-ágakkal a kedvenceim, erős illatát érezve csakis örömmel lehet létezni.

A ciklámeneket is különösen kedvelem ilyenkor, hosszan virágzó könnyen gondozható cserepes virág, akár csoportosan is rendezhető asztalközépre.

  • Bejárati dekoráció

A bejárati ajtón ilyenkor még a friss örökzöld koszorú jól mutat, majd később ennek helyére kerülhet egy vessző koszorú, vagy krétafestett termésekből készített koszorú.

Próbálgassátok bátran mi az, amivel könnyebb nektek a váltás, hogyan tudjátok a téli varázslatot hasonlóan megteremteni otthonotokban.

Téli ajtódíszeket itt is vásárolhattok.

Boldog és kreativitásban gazdag, örömteli Új Évet Kívánok minden kedves olvasónak!