Dark Mode On / Off

Hogyan alakítsd át az adventi koszorút téli hangulattá

Dekorációs tippek a Virágdíszektől

Ha meguntad az adventi koszorút, de a rajta található termések még tökéletesek, akkor megmutatom, hogyan alakítsd át az adventi koszorút téli hangulatú dekorációvá.

Többféle hangulat kerített már hatalmába, amikor elérkezik a karácsonyfa lebontása. Előtte még többször elérzékenyülök, újra átélem az éjszakát, amikor a férjemmel titokban díszítettük, hogy a gyerekek reggel már teljes pompájában láthassák a fát, és várhassák a családi ünneplést.

Persze bármennyire előrelátóak vagyunk, mindig van izgalom a díszítésnél, halk neszekre való spájzba bujkálás- nehogy lebukjunk- visszafojtott nevetgélés – ja, ez csak a kutya volt, vagy a macska vagy mindegy is, csak berezeltünk, hogy lebukunk.

Nem buktunk még le tíz éve, bár szerintem vannak sejtések a gyerekek fejben, arról, hogyan kerül a díszített fa a nappaliba, de mi ragaszkodunk a magunk varázslatához.

Aztán eljön Vízkereszt napja, a karácsonyfa és a karácsonyi dekorációk bontásának feladata.

Korábban sokszor kerített szomorúság a hatalmába, de mára már szívesen váltok karácsonyi dekorációból a télbe, mert az évek alatt kitapasztalt hangulati ingadozás mára már örömmé alakult.

Hogyan is alakítható át a karácsony meleg téli hangulattá?

A fények

Télen – nyáron rabja vagyok a hangulatvilágításnak, és miután csak fehér fényeket használok, ezeket már advent idején úgy helyezem el, hogy februárig biztosan ott is maradnak ahová kerültek. Könyvespolc, madárkalitka, párkány, bejárati viharlámpa.

Örökzöldek

Mivel a karácsonyi örökzöldek már kiszáradnak, kötök újabb friss koszorút vagy egy kisebb girlandot.

Gyertyák

A fehér tömbgyertyák örök kedvenceim maradnak az év minden szakaszában. Ilyenkor még az adventi koszorú maradék gyertyáit is csoportba szervezem egy tálra és fényüknél még boldogan vacsorázunk napokig.

Cserepesek és illatos hagymás virágok

Virágok közül a jácint az örök befutó nálam egészen addig, amíg már a kertben is elkezdenek nyílni.

Üvegbe vagy tálba rendezve, mohákkal-ágakkal a kedvenceim, erős illatát érezve csakis örömmel lehet létezni.

A ciklámeneket is különösen kedvelem ilyenkor, hosszan virágzó könnyen gondozható cserepes virág, akár csoportosan is rendezhető asztalközépre.

Bejárati dekoráció

A bejárati ajtón ilyenkor még a friss örökzöld koszorú jól mutat, majd később ennek helyére kerülhet egy vessző koszorú, vagy krétafestett termésekből készített koszorú.

Próbálgassátok bátran mi az, amivel könnyebb nektek a váltás, hogyan tudjátok a téli varázslatot hasonlóan megteremteni otthonotokban.

Téli ajtódíszeket itt is vásárolhattok.

Boldog és kreativitásban gazdag, örömteli Új Évet Kívánok minden kedves olvasónak!

Készítsd el a tökös asztaldíszt is még most ősszel, melynek DIY videóját és leírását is megtalálod az oldalunkon.

HASZNOS TARTALMAKÉRT IRATKOZZ FEL YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény