Dark Mode On / Off

Elkezdődött az Agrárexpo Kiskőrösön

Ma startolt el és egészen holnapig lehet ellátogatni a rendezvényre, ahol közel 120 termelő, 4000 termékével vonult fel a kiskőrösi Agrárexpo és Gasztrofesztiválon.

A biobortól kezdve a bivalykolbászig számos olyan különlegességet lehet kóstolni, mint a Diólekvár dióbélből vagy akár a nyers tejből készült Parenyica sajt többféle ízesítésben. A kiskőrösiek egyik kedvence az un. Szaladgálós rétes is igen nagy kínálattal tiszteletét tette a rendezvényen, ahol az első nap a Bon-bon együttes volt a fő szenzáció – természetesen az ínyencségek mellett.

A Nemzeti Agrárkamara faházában a tabdi Gourmet & Delicious Manufaktúra díjnyertes termékeit lehetett ma is és holnap is kóstolni és természetesen vásárolni. A Kamra-Túra Egyesülettől Homokhátsági gazdaként Drisztl Gábor bioborai is a különlegességek közé sorolhatók. Kellemes, lágy ízük és színük kiváló minőségről tanúskodnak.

A szintén kiskőrösi Szentpéteri Borház is hozta formáját: Néró Rosé-juk továbbra is az egyik legfinomabb bor volt a mai nap. Viszont Néróban a Sinkovicz és Kiss Borászat is remekelt, érdemes megkóstolni!

Borászatok között azért lehetett még bőven kóstolni akár a Vass borászattól, vagy épp a Font borászattól is, mind mind különlegesek és finomak, meghazudtolva a homoki borokról alkotott képet.

www.gourmetanddelicious.hu

Lekvárból sem volt hiány: narancsos sütőtök lekvártól kezdve a máklekvárig mindenféle érdekességgel találkoztunk, de természetesen a mézeskalács különlegességekről is szót kell ejtenünk: a keceli Bóna méhészet mézeskalácsai aprólékos és újszerű minőségükben mutatták be a mézeskalács készítés új irányát, tavaszias színekben tündöklő műalkotásokként. A hagyományt tisztelők kedvéért természetesen volt tükrös és névreszóló mézeskalács is.

A Delibox és a Szomori Húsüzem természetesen megint a legfinomabb termékekkel érkezett: bivalykolbásztól egészen a tormás csülökpástétomig – igazán jó kóstolgatást lehet tenni, majd hazavinni a sok különlegességet.

Szomor: Bivalykolbász
Bugaci Betyár

Különleges méze, sajtok és gyógynövények kínálata volt ezen kívül, Teri Biokosár Asztmagyógyító teakeveréke volt nekünk a legnagyobb hiány, hiszen pár éve bevásároltunk még belőle, most ezt nem tudtuk, de ígéretet kaptunk, hogy vasárnap arra is sor kerülhet.

Azért a kiskőrösi Szaladgáló rétes volt a desszert és előétel egész nap, kezdve a káposztástól a krumplison át a meggyesig.

Érdemes kilátogatni akár kirándulásképp is vasárnap, mert az évente megrendezésre kerülő expo kihagyhatatlan a vidéki ízek kedvelőinek.

HOL?

Kiskőrös, Városi Sportcsarnok

MIKOR?

2019. március 23-24.

9 órától 18 óráig

Vasárnapi fellépő: Csepregi Éva

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.