Dark Mode On / Off

Elképesztő látvány, ilyet még nem láttál

Extrém színvilágú a világ legbizarabb társasháza.

James Rizzi nevét viselik az általa megalkotott Happy Rizzi-házak.  Színes, rajzfilmbe illő falaikkal és vicces mintáikkal mosolyt csalnak a járókelők arcára, vagy éppen elborzasztják őket.

Neked mi a véleményed? Laknál egy ilyen társasházban?

A németországi Braunchweig városában élők és a turisták egyaránt csodájára járnak a grafikus által tervezett homlokzatoknak, melyek miatt az épületeket viccesen csak a világ legboldogabb házainak nevezik – már ami a külsejüket illeti. A néhol bizarr, néhol vicces képi elemek és a meglepő színvilág az biztos, hogy nem mindennapi.

Az első ilyen házat 1999-ben építették, és már akkor nagy sikert aratott. Az viszont mindenképpen vitatott, hogy a városképbe mennyire illik bele egy ilyen látványosság. Az épületek a régi és az új városrészeket választják el egymástól, mint egy átmenetet képezve. Stílusa pop-artnak mondható, egyeseket a mesebelisége vonz, másoknak a retro évek jutnak eszébe. Mi első ránézésre a ’90-es években kapható furcsa takaróinkat láttuk bennük.

Neked mi a véleményed? Laknál egy ilyen társasházban?

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.