Dark Mode On / Off

Egy kis hegyi kunyhó

Tökéletes visszavonulás a síelés után. A családja nagyon élvezi ezt az otthont, amely Tredos-tól 4 km-re található, Baqueira Beret-ben, az Aran-völgyben. “Ez azt jelentette, hogy a téli hónapok alatt ebben a meleg téli lakban rendezkedtek be, ahol minden adott a kényelmes időtöltéshez.” – mondta Juan Manuel Alfonso.

“Tiszteletben tartjuk a hegyi menedék helyi adottságait, éppen ezért tetőablakokat helyeztünk el, hogy minden fát megóvjunk, és mégis elegendő fény jusson az ablakokon át. Továbbá a mennyezet fenyőfa gerendáira lámpákat szereltünk, hogy ezáltal is több fényt biztosítsunk a szobába.

Az otthon színeit is próbáltuk úgy megválasztani, hogy a fény szempontjából előnyösebb legyen.

A belsőépítészeti munkálatokat Carolina Juanes hozta létre, barátságos tereket biztosítva a lakásban.

“A nappaliban található egy kandalló, valamint világos bútorok, ami által a fa hatását teszi még jobban egyenrangúvá. A szőnyeg is beleolvad a dizájnba, bolyhos, gyapjú kivitelben, hozzá passzoló kanapéval és fotelekkel harmonizálva. A puffok egy modern csavarral megtörik az egyhangúságot.” – mondja a dekoratőr.

Az étkezőnél szintén egy ablak biztosítja a természetes fényt. A székek tölgyfából készültek, egyszerű modern stílusban. A konyha nem nagy, de jól megtervezett, U alakban helyezkedik el. Az étkező és a konyha nem a fő része az épületnek, amit az is mutat, hogy egy pár sílécet fedezek fel a bútornak támasztva, biztosítva ezzel is valódi értelmét a hegyen való tartózkodásnak.

“Az egész ház menedéket biztosít” – mondta Juan Manuel Alfonso. Az emeleten találhatóak a hálószobák. A fő hálószobában közvetlenül az ágy felett ferde ablak tárja elénk a táj szépségét, és a csillagok ragyogását.

Az emeleten még egy kétágyas szoba helyezkedik el, mely szintén kihasználja a mennyezet ferde varázsát. 

“Ez egy valóra vált álom!” – erre a következtetésre jutott Juan Manuel Alfonso.

Forrás: www.elmueble.com

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.