Túl sokat eszünk? Vagy éppen fordítva: túl keveset?
Előadás a minőségi éhezésről, a civilizációs betegségekről, a leggyakoribb táplálkozási hibákról. Konkrét és a mindennapokban megvalósítható táplálkozási tanácsokkal, receptekkel, konyhai technológiákkal segít tartalmat adni a „Az ételed az életed” filozófiának.
Az egészségvédő táplálkozás, dr. Tkacsik Márta, matematikus (és érintett) szemével, rendszerszemléletű megközelítésében.
Tartalom:
- Témakör
- Civilizációs kórkép és körkép
- Szervezetünk és annak tápanyagigényei
- A leggyakoribb táplálkozási hibák és tévhitek
- Témakör
- Járjuk körül a szénhidrátokat!
- A lassú felszívódású és a gyors felszívódású szénhidrátok
- Tápanyagpárosítások, ételkombinációk
- A konyhai technológiák fontossága
- Ismerkedjünk meg a zsírokkal! Félelmek és tévhitek…
- Mi legyen a fehérjékkel? A gluténnal? És a kollagénokkal?
- Témakör
- Az újonnan és újra felfedezett szervünk: a mikrobiom
- A jó és a rossz mikróbák
- A rostok és fermentált ételek, pro- és prebiotikumok
- A rejtett gyulladások és következményei
- Oxidatív stressz
- Antioxidánsok, mikro-tápanyagok, fito-nutriensek, bio-flavonoidok, …
Az előadás 2019.11.16-án, a budakeszi Vadaspark Oktatópavilonjában kezdődik, 13.00 órától.
www.patikakert.hu
Borítókép: Pexels/Pixabay