Dark Mode On / Off

Csak a szerelem fűti?

Régóta vágytunk arra, hogy bemutathassunk Olvasóinknak egy olyan céget is, aki modern kivitelű, professzionális kandallókkal foglalkozik. Többek között így jutottunk el Önökhöz is. Már a jelszavuk is megfogott minket: “A meleggel átölelt otthon”.

Mióta vannak a piacon és mit tapasztaltak az elmúlt években, mint tendencia?

A Deltako kandalló építő és forgalmazó cég 1992 – ben kezdte meg működését a Szlovák ill. Cseh piacon. A Deltako fő tevékenysége a kandallók és kályhák forgalmazása, és építése. Az elmúlt években éreztük, hogy a vevők igényesebbek lettek, jobban odafigyelnek a részletekre és a minőségre. Nem a legolcsóbbat keresik, hanem az ár érték arányban legmegfelelőbbet. Így a port nem keltő, allergiát nem okozó szigetelőanyagok és a befüstölés mentes magas hatásfokú tűztereink iránt érdeklődnek.

Mennyire elérhető a hétköznapi emberek számára a kandalló az otthonukban?

A kandalló bárki számára elérhető. Természetesen itt is vannak minőségi osztályok mint az autók esetében is. A legegyszerűbbtől a prémium kategóriásig. Ellenben a kandallóknál gyakran nem sokkal drágább egy jobb minőségű kandalló az olcsónál, viszont a hozzáadott értéke jóval magasabb. A kandalló kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy nem 4-5 évre veszem, mint a TV-t, vagy az autót, hanem 20-30 évig lesz a legértékesebb tulajdonom az otthonom része. Ezért az otthonunkban ne játszunk a tűzzel, hanem élvezzük annak melegét és hangulatát

Milyen alapvető építészeti  követelménye van annak, ha utólag szeretnék egy egyszerű kertes házba kandallót építtetni?

Amennyiben nincsen kémény, úgy meg kell nézni, hogyan és hová lehet felépíteni azt. Amennyiben van kémény, úgy a kandalló kialakítható. A magyar szabvány kimondja, hogy a kandalló füstcsonkja nem lehet nagyobb, mint a kémény belső átmérője. Mivel egyedi tűzterek gyártását és beüzemelését is vállaljuk, ezért szűkebb belső keresztmetszetű kémény esetén helyszíni felmérés után meg tudjuk tervezni, majd kivitelezni azt a kandallót, melyet a tulajdonos megálmodott magának, vagy alternatívát tudunk ajánlani

Lehet-e kandallót építeni társasházak lakásaiba, vagy van-e alternatív megoldás, hogy a hangulatot „pótoljuk”?

Természetesen lehet. Amennyiben van kémény a lakásban, úgy a fent említett módon szinte bármilyen kandalló kialakítható akár társasházak lakásaiban is.

Mivel várják az idei Otthon Design kiállításon a standjukra látogatókat?

A legújabb fejlesztésű, több méretben elérhető magas hatásfokú liftes (felfelé nyitódó ajtóval ellátott) 3 oldalt üveges, 2 oldalat üveges sarok kandallóinkkal és egyenes kandallóinkkal várjuk ügyfeleinket. Tanácsadással könnyítjük meg a választást, illetve egy rövid bemutatóval a kandalló építése során felhasználható anyagokból, hogy ne zsákbamacskát vegyenek, hanem olyan kandallót, amelyet megálmodtak.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.