Dark Mode On / Off

Corvinus Díszkert 2013 Kertészeti Szakkiállít

A Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétumában 2013. április 26-28-ig immár 26. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legszínesebb tavaszi, kertészeti szakkiállítása és vására, mely a tavalyi évhez hasonlóan, idén is a DorMiMar Kft. szervezésében nyitja meg kapuit. A szervezők célja a kiállítás hagyományainak és szakmaiságának megőrzése mellett színes programkínálattal egy olyan tartalmas, színvonalas hétvégi rendezvény szervezése, ahol a családok, az egyedülállók, a fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt jól szórakoznak, jól érzi magukat. Az évről évre visszatérő népszerű programokon és látnivalókon kívül az idei évben számos újdonság és meglepetés várja a kedves látogatókat!

A Kiállítás hagyományait megőrizve a látogatók idén is személyesen találkozhatnak a különböző kertészeti és élelmiszeripari szakterületek képviselőivel, szakembereivel. A hasznos információkon és szaktanácsokon kívül a rendezvényre látogatók vásárolhatnak kertjeikbe palántákat, virághagymákat, díszfákat, díszcserjéket és évelő növényeket a faiskolai árudák és kertészetek sokszínű kínálatából. A kiállítók széles választékot nyújtanak egynyári- és balkon dísznövény palántákból, cserepes dísznövényekből, virághagymákból valamint zöldség- és fűszernövény palántákból. A kerttulajdonosok helyben beszerezhetik növényeik ápolásához, kiskertjeik megműveléséhez szükséges kertészeti eszközöket és kiegészítőket, cserepeket, kaspókat, balkonládákat, földet, mulcsot, tápoldatokat, szerszámokat, kerti bútorokat és még sok más terméket, amire a kertben, vagy a ház körül szükségük lehet. A növények mellett az ”Ízek és Nedűk Vásárán” ízletes kézműves élelmiszerek és hazai pincészetek borai várják a látogatókat, valamint mesteremberek kínálják egyedi kézműves portékáikat.

A Kiállítás pénteki napján az egyetem épületei tudományos konferenciáknak és szakmai tanácskozásoknak adnak helyet. A Magyar Tájépítészek Szövetségének szervezésében valósul meg a ”A jövő tervezése, a tervezés jövője” című konferencia, melynek célja, hogy feltárja, miként tud a tájépítészeti tervezés hozzájárulni a következő EU tervezési ciklus megvalósításához. A Kertészettudományi Kar Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszékével közösen szervezett szakmai tanácskozás témája idén a dendrológia, a 120 éves Budai Arborétum tiszteletére. Az Élelmiszertudományi Kar szervezésében megvalósuló konferencia a csomagolástechnika témakörét járja körül.

A tavaszi virágdíszben pompázó 5 hektáros Budai Arborétumban és az egyetem épületeiben kiállítások, bemutatók láthatók, valamint ismeretterjesztő előadások várják a rendezvényre látogatókat. A programok közül természetesen ezen a hétvégén sem hiányozhat a népszerű virágkötészeti bemutató és a növényvédelmi szaktanácsadás, továbbá az elragadó szépségű bonsaiok, orchideák és kaktuszok, amelyekből állandó kiállítás várja az érdeklődőket.

Lesznek pálinka- és sörfőző bemutatók, ahol az Élelmiszertudományi Kar Sör- és Szeszipari Tanszékének közreműködésével az érdeklődők bepillanthatnak a sör- és pálinkafőzés kulisszái mögé. A változatos szabadtéri arborétumi programok között minden látogató találhat kedvére valót: növényismereti, kerttörténeti és madárismereti séták a Budai Arborétumban, biokert bemutató, faápolási bemutató, hagyományőrző tánc- és jurta bemutatók. Tavalyi sikeres szereplésüket folytatva az idén is fellép a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat, és új programként a Balkán Fanatik együttes ad koncertet vasárnap kora délután. Természetesen nem maradhat el a várva várt tombola sem, melynek nyereményeiként szombaton és vasárnap sok szerencsés látogató gazdagodhat majd értékes, szép növényekkel. A rendezvény mindhárom napja alatt működik a Gyereksarok, ahol környezettudatos játékokkal, növényültetéssel, játszótérrel várják a kisgyermekes családokat és a leendő kertészpalántákat.

A Corvinus Díszkert Kiállítás megjelenési lehetőséget biztosít a fiatal korosztály számára is, tájépítész, virágkötő és ruhatervező tanulók munkáinak bemutatásával. Idén, a rendezvény pénteki napján rendezik meg először a Corvinus Díszkert Ifjúsági Virágkötészeti Versenyt, amelynek alkotásai a tavasz témáját járják körül, a pályaművek pedig szombaton és vasárnap folyamatosan megtekinthetőek lesznek a ”K” épület Dísztermében. ”Primavera – Ébredő Tavasz” a témája a Jelky András Ruhaipari és Művészeti Szakközépiskola és a Forrai Magániskola diákjai által tervezett koktél ruha bemutatónak, melyekre szombat és vasárnap délután kerül sor, szintén a ”K” épület Dísztermében. Land Art tájművészeti alkotások és bemutató kertek színesítik idén is az Arborétumot a Budapesti Corvinus Egyetem tájépítész hallgatóinak jóvoltából, a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium támogatásával.

2013-ban a Kiállítás új oldallal, a környezettudatosság köré épülő tematikus részleggel bővül. A látogatók ismeretterjesztő előadások, arborétumi programok, kiállítások és kiállítók révén környezettudatos megoldások széles körével ismerkedhetnek meg, mind a háztartások, mind a kertek szempontjából. Az ”A” épületben kialakított Környezettudatos sarokban öko-termékekkel, újrahasznosított anyagokból készített pihenősarokkal és installációkkal találkozhatnak az érdeklődők, valamint előadásokat hallgathatnak fűszernövényekről, különleges konyhakerti növényekről, gyepgondozásról, közösségi kertészkedésről, a fenntartható fejlődésről és további érdekes témákról. A legkisebbeket hulladék-játszóház és növényültetés, míg a nagyobbakat az ELTE Környezettudományi Klub játékai várják.

A Kiállítás környezettudatos programjainak szerves részét képezi az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. együttműködésével megvalósuló ”Tükörben a Világ” kis-kiállítás és a Paraszt-Wellness programról szóló előadás, amelyek a fenntartható fejlődés témakörét járják körül. A kiállítás bemutatja, hogy az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése hogyan lehetséges a környezet és a természeti erőforrások megőrzése mellett.

(A ”Tükörben a Világ” kis-kiállítás megrendezését a Magyar Telekom fenntarthatósági programja, a ”hello holnap!” támogatásával valósítjuk meg.)

Ne feledje, ha szívügye a növény és a kert, várja Önt a Corvinus Díszkert!

A kiállítás időpontja: 2013. április 26-28., 9.00-19.00 óráig

Ünnepélyes megnyitó: 2013. április 26., 10.00 óra

A kiállítás helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem, Budai Campus (1118 Budapest, Villányi út 29-43.)

További tudnivalók és érdekességek: www.diszkertkiallitas.hu, facebook.com/diszkertkiallitas

Elérhetőségeink:

Telefon: 06-20-538-6368, 06-20-215-8226

Fax: 06-1-216-1053

E-mail: diszkert@dormimar.hu, dormimar@dormimar.hu

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény