Dark Mode On / Off

Construma KERT

A hazai legnagyobb építőipari-otthonteremtési kiállításcsokor, a CONSTRUMA szerves részét képezi a CONSTRUMA KERT kiállítás. A kerttervezés, kertépítés, kertkultúra tavaszi nagy seregszemléje a látogatók számára is egyre vonzóbb. 2015-ben még több kiállító, gazdagabb programkínálat várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Sokak számára a kertkultúra az otthonteremtés, otthontervezés része, így e látogatói igény indokolja annak létjogosultságát, hogy ez a témakör is a CONSTRUMA csokor részét képezze. A kiállítás a szakmának és a nagyközönségnek egyaránt szól, éppen ezért az első napokban szakmai programok, míg a hétvégén a kerttulajdonosoknak szóló programok gazdagítják a rendezvényt.

Már indulásakor rangos szakmai hátteret tudhatott maga mögött a CONSTRUMA KERT, hiszen a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) minden évben itt mutatja be a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenymunkáit, közel 3000 nm-en. Így lesz ez az idén is, ezúttal a Fény éve lesz a vezértéma a pályamunkáknál.

A CONSTRUMA KERT stratégiai partnere 2015-ben a Magyar Díszkertészek Szövetsége, akik egyúttal a kiállítás társzervezői. Az együttműködésnek köszönhetően egy kollektív standon jelennek meg a díszkertészek, látványos dísznövény bemutatóval.

Magyar Bonsai Szövetség és az Egyetemi Bonsai Klub szervezésében ismét lesz bonsai és suiseki bemutató a kiállításon, folyamatos szaktanácsadással.

A CONSTRUM Kert kiállítói kerti eszközökkel, kisgépekkel, dísznövényekkel várják a látogatókat. A C pavilonban és a mellette lévő szabadterületen nem csak a szemet gyönyörködtető látvány teszi vonzóvá a kiállítást, hanem a vásárlási lehetőség is: a tavaszi kertújításhoz itt akár megvásárolhatják a cserjéket, növényeket egyaránt.

Az idei évben ismét lesz színpad is a CONSTRUMA Kert kiállításon, ahol hétköznap szakmai előadások, hétvégén pedig bemutatók, hasznos tanácsadó előadások, tombola teszi színessé a programot.

Tervezett témák:

Szakmai napokon:

Faápolási előadások

Kertépítő verseny első három helyezett kert és alkotóinak bemutatása;

Szakmai szervezetek bemutatkozása;

 Közönségnapokon:

Szakmai tanácsadások;

Népszerűsítő szakmai előadások (kerttervezés és gondozás alapjai, faápolás, különleges szobanövények gondozása stb.)

Virágkötészeti bemutatók;

Bonsai kiállítás

Játékos „szakmai” vetélkedők; (Pl. amatőr virágkötészeti verseny)

Tombola;

Közönségszavazatok nyertes kertjeinek díjazása

Bővebb információ: www.construma.hu/kert

Ajánlott cikkek