Dark Mode On / Off

Betonkeverőben gyros?

Nem szeretjük a bulvár híreket, de ez valahogy kicsit más. A NÉBIH oldalán jártunk, és erre a cikkre bukkantunk, nem árt ha tudjátok, illetve tanulságként is levonható: Mindig nézd meg, mit eszel és előrelátóan érdemes önmagunkról gondoskodni.

“Betonkeverőben készítettek nagy mennyiségű gyrost egy budapesti üzemben, ahonnan számos fővárosi gyrosohoz szállítottak termékeket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) zár alá vette a helyiségeket és 22 tonna termék megsemmisítését rendelte el.

Egy pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött december elején a NAV Pest Megyei Adóigazgatóságának megkeresésére a Nébih kiemelt ügyek igazgatósága (KÜI). A Nébih közleménye szerint a nagykereskedés mögötti épületben engedély nélkül működő gyros előállító üzemet is felfedeztek az ellenőrök. Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek a helyszínről. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gyros. A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gyrososhoz szállítottak az üzemből.

A húsnagykereskedés ellenőrzésekor a Nébih szakemberei jelöletlen és nem nyomonkövethető termékeket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt. A jelöletlen baromfi termékek Lengyelországból érkeztek EKAER szám nélkül, míg a lefoglalt marhahúsok termékeknek a nyomonkövetése nem volt megfelelő.

A Nébih KÜI valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezett és elrendelte az ott fellelt 22 tonna baromfi, pulyka, marha-hús, joghurt és fűszerek megsemmisítését. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

A betonkeverős üzemről a Nébih ezt a videót készítette:

 

Reméljük sokakat meggyőztünk arról, hogy érdemes magunkról gondoskodni, és házi készítésű ételeket fogyasztani…

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.