Dark Mode On / Off

Avarból dekorációt? Igen! Hogyan készíts levéltornyot

Erdők, kertek kincsei

Erdők és kertek kincseiből ősszel nem lehet kifogyni. Olyan gazdagsággal tárja elénk a természet minden kincsét, hogy csak ki kell nyújtanunk a kezünk, és minden rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy a természet állandóan változó apró részletét otthonunkba varázsoljuk. 

Levéltorony

Az őszi levelek változatos színei és formái egyszerűen elérhető alapanyagot adnak a levéltorony elkészítéséhez. Hihetetlennek hangzik, hogy még az avar is csodálatos alapanyagként használható tartós lakásdekorációs célra.

Egyszerű levéltorony

Igaz az alapjához kell egy kis ügyesség, mivel egy faszelet közepére  hurkapálcát kell illeszteni, amihez egy kisebb fúrószár vagy éles kés kell, majd ragasztópisztolyos rögzítés. Ha ezzel a lépéssel megvagyunk, a legnehezebb feladaton már túl is vagyunk, amihez eszközök kellettek. 

Faszelet és hurkapálca alap

Némi tervezés szükséges a kivitelezéshez, mert egészen különböző méretekben is készíthető el ez a levéltorony, akár egy méteres magasságban is készülhet, bejárat elé, de egészen kicsi 25-30 cm-es változata is ugyanolyan jól mutat egy asztalon.

Ezután indulhat a móka, a levélgyűjtésből mindenki kiveheti a részét. Kisebb nagyobb színes vagy már megbarnult levelek szükségesek.

Kezdjük felszúrni a leveleket

Én egy kicsi és nagyon egyszerű tornyot készítettem el a meggyfa lehulló leveleiből a technikai rész bemutatásához – mert ezek voltak a legfrissebbek.

A levelek közé lehet tenni füveket, egy sor levél, egy sor fű, egy sor színes levél, egy sor barna levél, bármilyen ritmust választhattok, a lényeg, hogy felfelé haladva egyre kisebb levelek kerüljenek a toronyra, majd végül félbe is hajtjuk őket a csúcsnál.

Nagyon kellemes avar illatú dekoráció készülhet így el, és ha szeretnétek kiegészíteni egy levélkoszorúval is, kattintsatok ide az elkészítéséhez.

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény