Dark Mode On / Off

AM: vihar- és felhőszakadáskár bejelentése a mezőgazdaságban

Az elmúlt napok szélsőséges időjárása országszerte számos kárt okozott a mezőgazdaságban, de a kárenyhítési rendszer segítséget nyújt felhőszakadás- és viharkárok esetén a szántóföldi növénytermesztésben és kertészetben. A káreseményt a termelőnek 15 napon belül kell bejelentenie – közölte az Agrárminisztérium.


Az agrár-kárenyhítési rendszer tagjai az utóbbi időszakban tapasztalt heves viharok miatti kárukat a káresemény bekövetkezésétől számított 15 napon belül jelenthetik be a Magyar Államkincstár erre szolgáló elektronikus felületén, ügyfélkapus bejelentkezést követően, a Mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer menüponton keresztül.


A támogatási feltételek fennállásakor, például legalább 30 százalékos hozamcsökkenés és 15 százalékos termelésiérték-kiesés esetén kárenyhítő juttatást akkor vehet igénybe a termelő, ha rendelkezik az agrárkár-megállapító szerv által igazolt kárbejelentéssel, tárgyévben a kárenyhítési hozzájárulást határidőben megfizette, és a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet majd novemberben, legkésőbb november 30-ig benyújtja.

Forrás: MTI / Borítókép: Pexels

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.