Dark Mode On / Off

Álomfogó virágokkal újra gondolva

Álomfogó dekoráció

A csodálatos észak- amerikai indiánkultúrából megmaradt álomfogónak ma már több szerepe is van: az ágy fölé akasztva személyes kiegészítőinkkel eredeti funkciójaként a rossz álmok távoltartására is használhatjuk, vagy több darabból álló együttest is készíthetünk belőle faldekorációnak. Évszaknak megfelelő kiegészítőkkel pedig ajtódíszként is használhatjuk őket.

Álomfogó dekorációként

Eredeti formája kör alakú volt, és az indián asszonyok csomózták a vessző alapú álomfogót, vörös színű hálót szőttek, melyet különböző személyes kiegészítőkkel díszítettek.

Mára már a dekorációként használt álomfogók stílusa és formája is összemosódik, csipkés belsővel, makramé díszítéssel, háromszög formában vagy csoportosan is használják dekorációnak.

Fotó: No Compass Necessary

Most néhány olyan ötletet láthattok, melyben a karika forma kerül különböző módon díszítésre.

Ha otthon szeretnétek hasonlót készíteni szükségetek lesz hobbi boltban beszerezhető fa karika alapra, vagy erősebb drótból formázhatjátok magatok is az alapot.

A karikát szalaggal körbe is tekerhetitek, de maradhat szabadon is. Hogy éppen csomózni szeretnétek, vagy egy kész kisebb csipketerítőt rögzítenétek szívesen a közepére, döntsétek el ízlésetek szerint.

F

Selyemszalagok, madzagok, madártollak és természetesen virágok kerülhetnek rá díszítésre. Selyemvirágokkal, vagy hasonló jó minőségű selyem zöldekkel díszítve virágos kiegészítőjévé válik otthonotoknak.

Fotó: Lings moment

Aki jól tudja gondozni, az mini cserépben, a cserepet dróttal és ragasztóval rögzítve pozsgás növénnyel is dekorálhatja álomfogóját. Ebben az esetben a nedvességpótlásra fokozottan ügyeljünk.

Wagner Ildikó

Wagner Ildikó

Virágkötő, kertészmérnök

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény