Dark Mode On / Off

Állatjóléti támogatások változása

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a 2016. támogatási évtől megváltoznak a baromfi és sertés ágazatban az állatjóléti támogatások igénybevételének feltételei.

 

A támogatás igénylése a 2016. támogatási évre vonatkozóan már két körben történik, így a 2016. évi támogatás igénybevételéhez első lépésként még ebben az évben, 2015. december 7-e és 2015. december 31-e között támogatási kérelmet kell benyújtani az MVH által rendszeresített új nyomtatványokon az MVH – ügyfél lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes – megyei kirendeltségéhez!!!

Az új támogatási kérelemhez szükséges nyomtatványok a baromfi állatjóléti támogatás igénybevételéhez a155/2015. (XII. 07.) számú MVH Közlemény, a sertés állatjóléti támogatás igénybevételéhez 154/2015. (XII. 07.) számú MVH Közlemény mellékletei között találhatóak meg.

Amennyiben nem áll rendelkezésre minden csatolandó dokumentum, a Támogatási kérelem nyomtatványt ebben az esetben is be kell nyújtani 2015. december 31-éig, a hiányzó mellékletek csatolására hiánypótlás keretében lesz lehetőség, azonban a határidőn túl benyújtott támogatási kérelmeket az MVH-nak a hatályos jogszabályi előírások alapján el kell utasítania.

A kifizetési kérelmeket 2016. évben kizárólag a 2016-os támogatási évre vonatkozóan támogatási kérelmet jóváhagyó/részben jóváhagyó határozattal rendelkező ügyfelek nyújthatják majd be!!!

A kifizetési kérelmeket postai úton – a teljes negyedévre vonatkozóan – a naptári negyedévet követő hónap utolsó napjáig kell benyújtani az MVH – ügyfél lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes – megyei kirendeltségéhez, a fenti MVH Közleményekben rendszeresített új kifizetési kérelem nyomtatványokon.

Felhívjuk továbbá a gazdálkodók figyelmét arra is, hogy a 2015. IV. negyedévére vonatkozó állatjóléti támogatás iránti kérelmeket 2016. január 31-éig kell benyújtani az MVH-hoz, baromfi esetében a 125/2015 (X. 21.) számú MVH Közlemény mellékleteként megjelentetett N0619 számú kérelem nyomtatványon, sertés esetében a126/2015 (X. 21.) számú MVH Közlemény mellékleteként megjelentetett N0618 számú kérelem nyomtatványon.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.