Dark Mode On / Off

Agrár pályázatok előkészületben

Pályázati munkacsoportok jöttek létre a Miniszterelnökség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) részvételével annak érdekében, hogy előkészítsék az idénre tervezett új agrár-vidékfejlesztési pályázatok kiírásait – közölte az agrárszektor.hu-val Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. A hivatalnak kell kialakítania a pályázatok benyújtásához szükséges elektronikus felületeket, majd neki kell befogadnia és kezelnie a pályázatokat. Az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség az idén 32 felhívás megjelentetését tervezi, amellyel több, mint 700 milliárd forintot pályáztat meg az összesen 1300 milliárd forint uniós és hazai forrást közvetítő, 2014-2020-as Vidékfejlesztési Programban (VP).

A minőségi mezőgazdasági pályázatírás

Munkacsoportokat hozott létre a Miniszterelnökség annak érdekében, hogy előkészítsék az idénre tervezett új agrár-vidékfejlesztési pályázatok kiírását – mondta az agrárszektor.hu-nak Gyuricza Csaba. A testületekben többek között az FM, az MVH és a NAK szakemberei is részt vesznek. A munkacsoportok feladata, hogy kidolgozzák a vidékfejlesztési felhívások részleteit.

A pályázati felhívások előkészítésére szükség van ahhoz, hogy az MVH kialakíthassa a pályázatok benyújtásához szükséges elektronikus felületeket. A piaci szereplőknek ugyanis az MVH-hoz kell benyújtaniuk pályázataikat, amelyeket a hivatalnak kell befogadnia és kezelnie.

Mint ismert, a kormány határozata szerint a Miniszterelnökség még az idén 32 felhívást tesz közzé, amelyekkel csaknem 710 milliárd forintot pályáztat meg az összesen 1300 milliárd forint uniós és hazai forrást közvetítő, 2014-2020-as VP-ben. A határozat feszített ütemtervet állapít meg, ehhez alkalmazkodva az előkészületek felgyorsultak annak érdekében, hogy a felhívások mielőbb megjelenhessenek.

A Miniszterelnökség a 32-ből októberben már két pályázat – az agrár-környezetgazdálkodás (akg) és az ökológiai gazdálkodás – kiírását megjelentette. A következő VP-felhívás az állattartó telepek támogatásait tartalmazza majd – tette hozzá az MVH elnöke.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.