Dark Mode On / Off

A Nagy Zöld Tojás rejtélye

A Big Green Egg története Kelet-Ázsiában kezdődött. Egy körülbelül 3000 éves kínai agyagedény nyomán a japánok elkészítették saját verziójukat, a kamadót (jelentése: sütő, tűzhely). Évszázadokkal később, a II. világháború utén a Japánban állomásozó amerikaiak felfedezték a kamadót és hazavitték magukkal Amerikába, éppen akkor, amikor a barbeque hamburger-láz elhatalmasodott az országon. 1974-es bemutatkozása után, a Tojás korai modelljeihez használt agyagot a NASA által kifejlesztett speciális kerámiával helyettesítették, így jött létre a Big Green Egg modern változata, amely a legextrémebb körülményeknek is ellenáll. Az igazi rajongók hamar rátaláltak erre a különleges készülékre. A Big Green Egg nemzetközi sikere innentől kezdve megállíthatatlan volt.

A Big Green Egg előnyei

Felhasználóbarát

Mindössze 15 perc alatt felmelegszik a sütési hőmérsékletre. A kerámiafalak pontos hőfokszabályzást biztosítva tartják a meleget, fokozatos hőeloszlás pedig megakadályozza a hot spotok kialakulását. A Használata során jóformán semmi szükség a faszén pótlására: egy adag faszén 4-6 órányi sütésre elég.

Sokoldalú

Füstölő, grillező és sütő egyben! Emellett a legnagyszerűbb lassú főző alkalmatosság.

Biztonságos

Az ételek zárt szerkezetben való elkészítésével elkerülhetjük a veszélyes helyzeteket, így a Tojás teljesen gyermekbarát és tökéletesen biztonságos. A kerámiafelület nem forrósodik át izzásig.

Erős

-30°C-tól +400°C-ig ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek. A szél- és időjárásálló kerámia nem rozsdásodik. A termékre Korlátozott Élettartam Garanciát biztosítunk.

Jellegzetes dizájn

A Big Green Egg markáns, egyedi dizájnja minden tekintetet magára vonz majd az Ön kertjében is.

A Big Green Egg legnagyobb előnye az, hogy segítségével a valaha kóstolt legízletesebb ételeket készíthetjük el!

Idén velük is találkozhattok a Construma Kert 2015 kiállításon!

Ajánlott cikkek