Dark Mode On / Off

A legszebb karácsonyi vásárok

Nagy vágyam eljutni egyszer Szenteste a weimari Tamás-templomba, ahol Bach híres orgonája szólal meg minden évben ekkor. Bár még eddig ez csak terv, de azért Európa-szerte vannak karácsonyi vásárok, nekünk ezek a legszebbek!

Müncheni karácsonyi vásár

Mi magyarok főleg a bécsi adventi vásárra gondolunk ilyenkor, de a németországi, müncheni is meseszép. Forraltbort árusítókkal telik meg a Marienplatz ilyenkor, ami ebben a 4 hétben több, mint 3 millió embert gyönyörködtet el.

A müncheni karácsonyi vásár november 11. és december 24. között tart nyitva.

A történészek szerint a müncheni a legrégebbi német karácsonyi vásár, a feljegyzések szerint már 1310-ben megrendezték.

Tallinn középkori hangulata

Igazi időgép….mintha visszarepülnénk a középkorban, az egész balti város ilyen, karácsonykor főleg ha havazik, akkor még inkább érezhető.

Aki viszont az észt konyhára kíváncsi, az mindenképpen kóstoljon végig mindent, amit csak tud, mert ilyenkor százszám állítják fel a sütögetős, forraltboros bódékat a nagy karácsonyfa körül.

Tallinban november 11. és február 7. között van a karácsonyi hangulat, ekkor érdemes érkezni.

Zágráb és az ezer lámpás

Óriási koszorú a Jelasics téren, a levegőbe emelkedő ezernyi lámpás, forralt borral teli bódék, karácsony illat, koncertek és egyéb kultúrális programok. Igazi horvát életérzéssel megfűszerezve itt az országhatártól alig pár kilométerre.

Kép: Europienbestdestination

Borítókép: Pexels

V. Topor Erika

V. Topor Erika

Okl. kertészmérnök, szakújságíró

Ajánlott cikkek